marți

16 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 aprilie, 2012

“Există grupuri evazioniste cu o capacitate financiară importantă, care pot susţine sisteme relaţionale capabile să atingă cel mai înalt nivel al administraţiei fiscale. Aceste grupuri se vor opune prin toate mijloacele unei reforme a ANAF şi unei aplicări corecte a legii, bazându-se pe posibilităţile financiare şi de influenţă pe care le au. Indiferent căror atacuri vom fi supuşi, vom continua măsurile de reformă în ANAF pentru a asigura respectarea legii. Lupta cu aceste grupuri este o prioritate, vom restructura agenţia astfel încât să facă faţă acestor provocari”, a declarat printr-un comuncat de presă Şerban POP, noul şef al ANAF, care l-a înclouit, săptămâna trecută, pe Sorin Blejnar.

Potrivit lui Pop, “Există un grad ridicat de subiectivism în actul de control, pentru că procedurile au permis ca deciziile de a verifica un contribuabil sau un altul să fie lăsate la latitudinea unor oameni, fără să fie stabilite criterii foarte clare, care să oblige reprezentanţii fiscului să se îndrepte către contribuabili în funcţie de gradul de risc”.

Şeful ANAF a declarat că Agenţia trebuie să mai treacă printr-un proces de restructurare, în ciuda faptului că în ultimii ani a fost reformată de câteva ori:


“Agenţia a mai trecut prin procese de restructurare, inclusiv anul trecut, şi au existat anumite rezultate în sensul creşterii veniturilor bugetare. Însă o mare parte a personalului este implicată în activităţi de suport, care pot fi înlocuite în mare măsură cu sisteme IT, iar oamenii respectivi să fie transferaţi către direcţiile operaţionale”.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: