duminică

26 mai, 2024

23 aprilie, 2012

“Există grupuri evazioniste cu o capacitate financiară importantă, care pot susţine sisteme relaţionale capabile să atingă cel mai înalt nivel al administraţiei fiscale. Aceste grupuri se vor opune prin toate mijloacele unei reforme a ANAF şi unei aplicări corecte a legii, bazându-se pe posibilităţile financiare şi de influenţă pe care le au. Indiferent căror atacuri vom fi supuşi, vom continua măsurile de reformă în ANAF pentru a asigura respectarea legii. Lupta cu aceste grupuri este o prioritate, vom restructura agenţia astfel încât să facă faţă acestor provocari”, a declarat printr-un comuncat de presă Şerban POP, noul şef al ANAF, care l-a înclouit, săptămâna trecută, pe Sorin Blejnar.

Potrivit lui Pop, “Există un grad ridicat de subiectivism în actul de control, pentru că procedurile au permis ca deciziile de a verifica un contribuabil sau un altul să fie lăsate la latitudinea unor oameni, fără să fie stabilite criterii foarte clare, care să oblige reprezentanţii fiscului să se îndrepte către contribuabili în funcţie de gradul de risc”.

Şeful ANAF a declarat că Agenţia trebuie să mai treacă printr-un proces de restructurare, în ciuda faptului că în ultimii ani a fost reformată de câteva ori:


“Agenţia a mai trecut prin procese de restructurare, inclusiv anul trecut, şi au existat anumite rezultate în sensul creşterii veniturilor bugetare. Însă o mare parte a personalului este implicată în activităţi de suport, care pot fi înlocuite în mare măsură cu sisteme IT, iar oamenii respectivi să fie transferaţi către direcţiile operaţionale”.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: