marți

21 mai, 2024

15 februarie, 2016

antena0_42156600ANAF a notificat luni Antena 1, Antena 3 și compania Grivco să evacueze sediile din șoseaua București-Ploiești și din strada Gîrlei, imobile care fac obiectul deciziei de confircare în Dosarul ICA.

Decizia de evacuare emisă de ANAF vine la citeva zile după demiterea fostului șef al Fiscului, Gelu Ștefan Diaconu, și la un an și o lună după ce sentința în Dosarul ICA a rămas definitivă, prin decizie a Curții de Apel.

Potrivit unui comunicat al instituției, cei vizați au la dispoziție 5 zile să elibereze spațiile menționate.


Comunicatul oficial al ANAF, în continuare:

Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Bucvurești, în calitate de organ de valorificare împuternicit conform prevederilor OG 14/2007, ca reprezentant al statului român- proprietar al imobilelor ce au fost confiscate și trecute în proprietatea privată statului, libere de orice sarcini, în baza unei sentințe judecătorești, a notificat astăzi, 15.02.2016, în scopul evacuării, persoanele juridice care ocupau imobilele anterior menționate.

Notificarea de evacuare s-a realizat în vederea punerii în executare a sentinței penale 701/26.09.2013, rămasă definitivă prin decizia penală 888/A/08.08.2014, pronunțată ce Curtea de Apel, Secția a II-a Penală.

Termenul pe care îl au la dispoziție persoanele notificate este de 5 zile lucrătoare de la data notificării, așa cum este reglementat la art.1039 din legea 134/2010 privind Codul de procedură civilă, cu modificările ulterioare.


Pe data de 2 februarie, procurorii DNA s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar în legătură cu săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul și nerespectarea hotărârilor judecătorești de către funcționari din ANAF și alte instituții, precum și de către persoane condamnate.

Surse judiciare declarau la momentul respectiv pentru Agerpres că procurorii efectuează cercetări, printre altele, cu privire la neexecutarea de către ANAF a hotărârii judecătorești în cazul lui Dan Voiculescu în legătură cu recuperarea prejudiciului în dosarul ICA. La dosarul deschis de DNA a fost atașată o adresă a judecătoarei Camelia Bogdan, președintele completului de la Curtea de Apel București care a dat sentința definitivă în dosarul ICA, susțineau sursele citate.

De asemenea, anchetatorii anchetează și neexecutarea altor hotărâri definitive în cazul altor dosare.

La începutul anului, ANAF a solicitat judecătorilor de la Curtea de Apel București lămuriri în legătură cu modul în care trebuie pusă în executare sentința privind recuperarea prejudiciului în dosarul ICA, printre care se află și sediul trustului Intact. ANAF susține că avocații familiei Voiculescu au deschis mai multe procese în civil, prin care au blocat procedura de executare silită.

Curtea de Apel București a decis, în ianuarie, că nu există niciun impediment pentru ca ANAF să confiște imobilele dobândite de Voiculescu prin privatizarea frauduloasă a ICA.

Fostul președinte ANAF Gelu Ștefan Diaconu a făcut frecvente declarații de presă în care anunța că Fiscul întâmpină mari probleme în recuperarea prejudiciului în Dosarul ICA.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: