sâmbătă

10 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 iulie, 2016

vila corina voiculescu str zorileanuANAF a reușit să vândă luni, la a treia licitație organizată în două luni, una dintre vilele confiscate familiei Voiculescu pentru recuperarea prejudicului de 60 de milioane de euro din dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

Vila, situată pe strada Aviator Zorileanu, din zona parcului Herăstrău, a fost înainte sediu al companiei Crescent, iar în momentul pronunțării sentinței din dosarul ICA figura pe numele Corinei Voiculescu, una dintre fiicele lui lui Dan Voiculescu.

Este a treia liciație organizată în ultimele două luni – la prima prețul a fost similar celui de luni, dar la a doua el a fost redus la aproximativ 700.000 de euro.


Luni, vila a fost cumpărată de o persoană fizică pentru puțin peste un milion de euro.

Clădirea are o suprafaţă construită la sol de 193,7 metri pătraţi și este compusă din demisol, parter, etaj şi mansardă, la care se adaugă un garaj cu suprafaţa de 17,66 metri pătraţi, precum şi un teren de 576 metri pătraţi.

În dosarul ICA, Dan Voiculescu a fost condamnat în august 2014 la 10 ani de închisoare, iar  Gheorghe Mencinicopschi (fost director al ICA) şi fostul director al ADS Corneliu Popa au fost condamnaţi la câte opt ani de închisoare.

Pentru recuperarea prejudiciului de aproximativ 60 de milioane de euro, instanța a dispus confiscarea mai multor imobile apaţinând inculpaţilor, printre care sediile posturilor de televiziune din grupul Antena și mai multe proprietăți ale familiei.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

În timp ce România negociază cu Austria  – prin vizita ministrului Bode la Viena  –  un vot favorabil pe 8 decembrie pentru primirea în spațiul Schengen, nici compania

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: