duminică

3 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 septembrie, 2020

Descărcarea aplicaţiilor chineze TikTok şi WeChat va fi interzisă în SUA începând de duminică, 20 septembrie, a anunţat vineri Departamentul american al Comerţului, care citează ameninţări la adresa securităţii naţionale, transmit Reuters.

Aplicaţia de video-sharing TikTok are 100 de milioane de utilizatori în SUA şi este populară în special în rândul tinerilor. Aplicaţia de mesagerie WeChat (similară Facebook Messenger sau WhatsApp) este folosită, în medie, de 19 milioane de utilizatori în SUA, în special studenţi chinezi, expaţi sau americani care au relaţii personale sau de afaceri în China, potrivit companiei de consultanţă Apptopia, citată de The Guardian.

„Partidul comunist chinez a demonstrat că are mijloacele şi intenţia de a utiliza aceste aplicaţii pentru a ameninţa securitatea naţională, politica externă şi economia SUA”, a explicat Departamentul american al Comerţului într-un comunicat de presă.

(Citiţi şi: „Interviu Jeanette Hofmann / Corona-Apps și Bio-supravegherea: ”Noi nu avem controlul asupra felului în care ar putea fi folosită în viitor.”)


Decizia nu îi afectează pe cetăţenii americani are au deja cele două aplicaţii. Deşi nu vor fi obligaţi să o şteargă, ei nu vor mai putea să facă update-uri. Oficialii americani speră că, în timp, lipsa actualizărilor să reducă gradul de utilizare al celor două aplicaţii.

„Aşteptările sunt că oamenii vor găsi modalităţi alternative pentru a face aceste acţiuni. Ne aşteptăm ca piaţa să intervină şi să apară aplicaţii mai sigure care vor acoperi această cerere şi în care americanii să poată avea încredere, astfel încât Guvernul SUA să nu mai fie nevoit să adopte acţiuni similare”, a declarat un oficial de rang înalt din cadrul Departamentului Comerţului pentru sursa citată.

În ultimele săptămâni, proprietarul TikTok, grupul ByteDance, a purtat discuţii cu grupul informatic american Oracle Corp şi cu alte părţi în ideea de a crea o nouă companie, denumită TikTok Global, pentru a răspunde la îngrijorările autorităţilor americane cu privire la datele utilizatorilor americani ai aplicaţiei TikTok.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: