miercuri

27 martie, 2024

15 iulie, 2021

rafinaria petrotel lukoilTrei rafinării amplasate în Ploiești sau în vecinătatea municipiului au fost amendate cu 250.000 de lei de comisarii Gărzii de Mediu, din cauza poluării aerului cu emisii de benzen și toluen.

Locuitorii orașului au sesizat autoritățile de mediu, timp de două zile, că în atmosferă există mirosuri deranjate de substanțe chimice. În urma măsurătorilor staţiile automate de monitorizare a calităţii aerului din oraş au fost depistate creşteri pentru benzen şi toluen.

Garda de Mediu a aplicat şapte amenzi în valoare de 250.000 de lei celor trei rafinării, pentru poluarea aerului în zilele de 4 şi 5 iulie:

  • Rafinăria Vega a fost sancţionată cu trei amenzi contravenţionale, în valoare totală de 130.000 de lei
  • rafinăria Petrotel – Lukoil a primit două amenzi contravenţionale, în valoare totală de 55.000 de lei
  • rafinăria OMV Petrom Petrobrazi a primit două sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 65.000 de lei.

„Potrivit raportului de monitorizare a calităţii aerului transmis de APM Prahova, în perioada respectivă, au fost înregistrate creşteri punctuale pentru indicatorii benzen şi toluen în staţiile automate de monitorizare a calităţii aerului”, au explicat comisarii de mediu, într-un comunicat.

Reamintim că în această perioadă se derulează verificarea tuturor platformelor industriale cu risc major de explozie cu poluare sau pierderi de vieţi omeneşti, după exploziile care au avut loc la rafinăria Rompetrol și la combinatul Azomureș.

Pentru început, Ministerul Mediului a realizat lista platformelor vizate de aceste controale, a explicat ministrul Tanczos Barna, citat de Agerpres:

Sunt foarte multe platforme industriale, dar, din evenimentele din săptămâna aceasta, reiese clar că ele trebuie verificate foarte atent, minuţios, astfel încât să reducem la minim riscul de producere a acestor evenimente (…)


Cel mai important pentru noi este să reducem riscul de poluare, să vedem dacă sunt respectate normele tehnice şi normele privind securitatea personalului de pe platformă şi securitatea cetăţenilor care sunt în zona acelor platforme, prin reducerea riscului de poluare, şi cu siguranţă să vedem, împreună cu ISU şi ISCIR, dacă normele privind autorizarea acestor platforme au fost respectate, dacă s-au făcut reviziile cum trebuie şi dacă lucrurile sunt de calitate.

 

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

”În ultima perioadă, auzim – îndeosebi din partea mediului de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: