marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

31 mai, 2011

Ambasadorul Ungariei la Bucureşti, Oszkár Füzes, a fost invitat, marţi, la sediul Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

În cadrul întâlnirii, partea română şi-a exprimat preocuparea faţă de găzduirea aşa-zisei ”Reprezentanţe a Ţinutului Secuiesc” în ”Casa Regiunilor Maghiare” de la Bruxelles şi a solicitat clarificări în acest sens autorităţilor ungare, se arată într-un comunicat al MAE.

Totodată, MAE a arătat că, în spiritul relaţiei de parteneriat strategic dintre cele două ţări, se aşteaptă ca niciun oficial ungar să nu participe la evenimentul de lansare a aşa-zisei ”Reprezentanţe a Ţinutului Secuiesc”, se mai arată în comunicat.


După întrevedere, ministrul român al Afacerilor Externe, Teoror Baconschi, a subliniat că respinge înfiinţarea celor două aşa-zise instituţii la Bruxelles, sub aceste denumiri, însă a arătat că ar fi de acord cu înfiinţarea unei instituţii care să reprezinte la Bruxelles, la nivel de imagine judeţele Harghita, Covasna şi Mureş.

Membrii Parlamentului European au primit o invitaţie din partea eurodeputaţilor Laszlo Tokes, Csaba Sogor şi Iuliu Winkler la o recepţie ocazionată de deschiderea reprezentanţei aşa-numitului ”Ţinut Secuiesc” la Bruxelles.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Invitaţia anunţă că recepţia inaugurală va avea loc în Salonul membrilor din Parlamentul European, în data de 31 mai.

Invitaţia este scrisă în limbile maghiară şi engleză, iar în partea de jos este trecută sigla grupului Partidului Popular European (PPE) din PE, grup din care fac parte cei trei eurodeputaţi, dar şi eurodeputaţii PDL.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: