miercuri

26 ianuarie, 2022

Ambasadorul SUA: Companiile americane evită România, derutate instabilitatea politicilor fiscale, recuperarea TVA și licitațiile trucate

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 noiembrie, 2012

Mark Gitenstein, ambasadorul SUA în România, a declarat duminică la emisiunea ”După 20 de ani” de la Protv că există cazuri de companii americane care au ocolit România și au investit în Turcia sau Slovenia, din cauza instabilității procesului de decizie de aici și a lipsei de transparență.

„Am avut multe companii americane frustrate de imprevizibilitatea procesului de decizie. În special deciziile legate de recuperarea TVA datorată lor, de ajutorul de statului… Mai multe companii au fost foarte nemulţumite de licitaţii, au simţit că procesul era fie incorect, fie imprevizibil”, a declarat Gitenstein.

„Ştiu companii active aici, nu voi da nume, ale căror consilii de administraţie discutau dacă să investească aici sau în Turcia, sau Slovenia, sau în alte ţări, iar în final au decis să nu mai investească aici”, a adăugat ambasadorul SUA.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Gitenstein a mai spus că schimbările dese din politica fiscală au fost mereu mai nocive decât o fiscalitate exagerată.

„În 20 de ani, cât am reprezentat companiile americane, am învăţat că nu le pasă aşa de mult care sunt politicile fiscale, vor doar să ştie că va fi o politică anume şi vor să ştie care va fi aceasta, ca să se poată organiza în vederea acelei politici. În condiţiile în care este foarte imprevizibilă şi se schimbă odată cu ministrul, din cauza instabilităţii politice extraordinare, nu e un lucru bun, cel puţin pentru atragerea investiţiilor” – a declarat ambasadorul SUA.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr