miercuri

29 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 iulie, 2018

Preşedintele Emmanuel Macron l-a înlocuit în weekend pe ambasadorul Franței la Budapesta, Eric Fournier, după apariția în presă a unor informaţii confidenţiale potrivit cărora diplomatul a lăudat politica premierului Viktor Orban în domeniul migrației.

Într-o notă confidenţială din 18 iunie, adresată biroului lui Emmanuel Macron şi publicată de site-ul de investigaţie Mediapart, Eric Fournier declara că Ungaria este un „model” care face faţă migranţilor şi acuzaţiile de populism împotriva lui Viktor Orban sunt fabricaţii mass-media.


El mai scria că media franceze care acuză Ungaria de antisemitism urmăresc să distragă atenţia de la „adevăratul antisemitism” provenit de la „musulmanii din Franţa şi Germania”.

Întrebat vineri despre această notă, președintele Macron a declarat că nu împărtăşeşte vederile ambasadorului şi că nota confidenţială nu reprezintă politica oficială franceză.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Dacă acest ambasador ar fi spus acest lucru în mod public, el ar fi fost demis imediat”, a declarat Macron într-o conferinţă de presă la Bruxelles, citat de Reuters.

Un eurofil fervent, Emmanuel Macron l-a acuzat pe premierul maghiar, precum şi pe alţi lideri est-europeni, că nu respectă valorile democratice şi refuză să primească migranţi.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: