joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 octombrie, 2020

România are resurse semnificative de cadmiu și litiu, elemente esențiale pentru construcția de baterii electrice, în rezervele strategice ale statului, resurse care deschid calea unei potențiale investiții a producătorului german Volkswagen într-o fabrică de baterii pentru mașini electrice, a declarat miercuri ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu.

”România are resurse mari în rezervele strategice ale statului de cadmium și litium, elemente esențiale în construcția de baterii electrice (…) Există un potențial de fabricație de baterii în România, mai ales că avem resursele necesare în rezerva strategică a statului”, a declarat Emil Hurezeanu în cadrul unui eveniment organizat de Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK).

Ambasadorul României la Berlin a precizat că a purtat discuții cu oficiali ai ministerului economiei din Germania cu privire la viitorul investițiilor germane în România. Un exemplu în acest sens ar fi o eventuală fabrică de acumulatori pentru mașini electrice, realizată de Volkswagen, companie germană care a anunțat un plan ambițios de producție de autoturisme verzi.


”S-ar putea să producem noi baterii pentru Volkswagen înainte ca americanii (de la Tesla, n.r.) să lucreze în fabrica din Germania”, a declarat oficialul român.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Un alt exemplu de investiție de care ar putea beneficia România ar fi transformarea Dunării într-un canal de circulație ”verde”, cu ajutorul unor vehicule propulsate pe baza bateriilor cu hidrogen.

”Când e vorba despre transformarea Dunării într-un canal al circulației verzi, cu remorchere, cu șlepuri care să funcționeze pe bază de hidrogen, cu baterii de hidrogen (…) Coridorul verde al Dunării este o poveste veche. Ar trebui idei noi acum cum ar fi transportul fluvial pe traseul Dunăre-Main-Rin, cu șlepuri pe bază de hidrogen care să intre în componența Green Deal”, a precizat Emil Hurezeanu.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: