joi

16 mai, 2024

26 martie, 2018

Serghei Lavrov, șeful diplomației ruse

Ambasadorii Rusiei din Polonia, Letonia, Lituania și Estonia au fost convocați luni de către miniștrii de Externe ai respectivelor state, anunță Politico, citând media ruse.

Ministrul polonez de Externe, Jacek Czaputowicz, a dat de înțeles că diplomații ruși vor fi expulzați, atunci când a fost întrebat de ce a convocat luni după-amiază o conferință de presă, a scris pe Twitter corespondentul agenției de presă a Poloniei.

Până în acest moment, niciun reprezentant al diplomațiilor din Țările Blatice nu a comentat situația.


Cel puțin 10 state membre vor anunța luni expulzarea diplomaților ruși, conform unor declarații pe surse acordate vineri seară, la finalul Consiliul European.

În cadrul summitului, liderii țărilor UE au confirmat evaluarea Marii Britanii, potrivit căreia atacul de la Salisbury a fost comandat de Moscova, dar au convenit asupra unor măsuri luate în comun, în funcție de răspunsul autorităților ruse.

Potrivit Financial Times, printre statele care-și vor retrage adiplomații din Rusia se mai numără Germania și Franța.

Întrebat dacă România va expulza diplomații ruși, Klaus Iohannis a răspuns vineri că nu există încă o astfel de decizie: “Discuția despre expulzarea diplomaților nu este una care se decide în Consiliul European. Aceasta este o chestiune de securitate națională în fiecare dintre țările membre și unii dintre colegi au avut opinii asupra acestei chestiunii și, ca urmare, mulți dintre noi vom merge acasă și vom continua această discuție, în formatul constituțional adecvat, pentru a lua mai apoi o decizie. Imediat ce vom avea o decizie, ea va fi făcută publică”, a spus președintele pe acest subiect.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: