marți

18 ianuarie, 2022

Ambasada SUA anunță că a luat act, ”cu îngrijorare”, de propunerile de reformare a sistemului judiciar

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 august, 2017

Ambasada Statelor Unite la București a dat  publicității, marți, o declarație referitoare la propunerile de revizuire a sistemului judiciar românesc anunțate pe data de 23 august de către ministrul Tudorel Toader.

Potrivit acestei declarații:

Parteneriatul Strategic SUA-România își are rădăcinile într-un angajament față de valorile democratice, buna guvernare și consolidarea statului de drept deoarece acestea sunt fundamentul pentru creșterea securității și prosperității noastre comune.


Instituirea fermă a statului de drept necesită o justiție puternică și independentă, în egală măsură procurori procurorii independenți, care pot urmări acțiuni ilegale fără a fi supuși intervenției politice sau limitărilor în administrarea corectă a actului de justiție.

Statele Unite au luat notă de propunerile formulate de către Ministrul Justiției în data de 23 august, cu îngrijorare cu privire la independența justiției.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Solicită, tuturor părților- executiv, legislativ și juridic- din România să colaboreze pentru a continua lupta țării cu fenomenul corupției și pentru a asigura credibilitatea instituțiilor sale.

 


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

rrr