duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 martie, 2020

Încă două containere pline cu deșeuri au fost descoperite, luni, în Portul Constanța, după ce pe 20 februarie polițiștii de frontieră au identificat 16 astfel de containere pline cu gunoaie. În acte, obiectele figurează drept produse de uz casnic, transmite Mediafax.

În plus, sunt desfășurate verificări la șapte containere descoperite în terminalul din Chitila, județul Ilfov, suspecte că ar fi și aceastea pline cu deșeuri. Cercetările efectuate sunt coordonate de un procuror de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Containerele cu gunoaie descoperite luni vor fi expediate în țara de origine- Marea Britanie.


„În continuarea cercetărilor efectuate în cazul celor 16 containere descoperite în Portul Constanţa Sud Agigea, în data de 28.02.2020, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța, au identificat în terminalul din Portul Constanța, două containere ce figurau ca sosite în terminal în luna decembrie 2019”, au transmis reprezentanții Gărzii de Coastă.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

De asemenea, comunicatul transmite că importatorii români au încercat să inducă în eroare autoritățile prin transferul mărfii în alte containere: „Produsele aveau ca destinație o societate comercială de pe raza municipiului București, însă, în data de 28.02.2020, proprietarii au solicitat transbordarea lor în alte containere, pentru a le fi pierdută urma. În acest mod, se modifică țara de încărcare a mărfurilor din Marea Britanie, în România, având ca destinaţie o altă ţară, cu scopul derutării autorităţilor”.

La fel ca și în cazul primelor 16 containere cu deșeuri identificate în Portul Constanța, și aceastea două vor fi expediate în Marea Britanie, țara de origine a mărfii. În această cauză sunt cercetați doi cetățeni români, în vârstă de 36, respectiv 33 de ani și un cetățean britanic, în vârstă de 34 de ani.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: