miercuri

17 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 iulie, 2017

Alpha Bank România România analizează condițiile în care va lansa o emisiune de obligaţiuni în valoare de 300 de milioane de lei pe piața românească, după ce acționarii au aprobat operațiunea, potrivit unui comunicat de joi al băncii, citat de Agerpres.

Decizia acţionarilor Alpha Bank România vizează diversificarea surselor de finanţare ale băncii și este valabilă pentru următoarele 18 luni.

Operațiunea survine după ce agenţia internaţională de evaluare Moody’s a atribuit recent băncii ratingul Ba3 pentru depozite pe termen lung în lei şi valută, rating de bază B2 şi rating de contrapartidă Ba2.


Moody’s consideră că, deşi calitatea creditelor băncilor mamă este în strânsă legătură cu cea a subsidiarelor lor, calificativul „b2” al Alpha Bank România nu este constrâns de ratingul mai slab al băncii mamă, Alpha Bank AE.

Alpha Bank România a înregistrat, în 2016, un profit net de 114,6 milioane lei la venituri operaţionale, cu 16% mai mari decât în anul anterior. Nivelul creditelor a atins 11,4 miliarde lei, în timp ce depozitele au crescut cu 26%, până la 7,9 miliarde de lei. Rata de adecvare a capitalului a ajuns, incluzând profitul pe 2016, la 23,46%.

Banca este membră a Alpha Bank Group și are o istorie de peste 20 de ani în România. Banca oferă o gamă variată de servicii şi produse atât pentru segmentul de piaţă dedicat persoanelor fizice, cât şi pentru sectorul IMM şi corporate, dar şi experienţa şi competenţa necesară îndeplinirii planurilor clienţilor săi.

Președintele băncii, Sergiu Oprescu, este și președintele Asociației Române a Băncilor și a fost și președintele Bursei de valori București (BVB).


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: