miercuri

18 mai, 2022

Alimentația proastă a angajaților ar putea avea un impact de până la 850 de miliarde de dolari pe an asupra companiilor

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 iulie, 2020

Alimentația proastă a angajaților din statele în curs de dezvoltare se traduce prin costuri de până la 850 de miliarde de dolari pe an pentru companii, ca urmare a productivități reduse asociate subnutriției sau obezității, notează Bloomberg.

Acest lucru scoate în evidență nevoia companiilor de a găsi soluții pentru această problemă agravată de pandemia Covid-19, reiese dintr-un studiu realizat de Chatham House și Vivid Economics, primul care a analizat impactul obezității și subnutriției asupra companiilor din statele cu venituri mici și mijlocii. Ambele probleme fac dificilă atingerea potențialului angajaților și duc la probleme de sănătate, implicit și mai multe zile de concediu.

Companiile multinaționale trebuie să facă mai mult pentru a reduce nutriția deficitară, consideră Chatham House. Acest lucru ar trebui să includă politici care să sprijine mamele care alăptează, să ofere controale regulate de sănătate și să furnizeze alimente hrănitoare și subvenționate la locul de muncă, este de părere think tank-ul londonez.


”Companiile au un rol esențial. Dincolo de pierderile de productivitate, există un risc la adresa reputației companiilor care joacă un rol important în țările cu venituri mici și medii și care nu se ocupă mai îndeaproape de problema nutriției”, este de părere Laura Wellesley, senior research fellow la Chatham House.

Rata obezității este în creștere în statele sărace, care se confruntau deja cu un nivel ridicat al subnutriției. Pandemia a scos în evidență rolul nutriției, studiile realizate indicând că persoanele obeze au un risc mai ridicat de a muri din cauza noului coronavirus. În plus, Națiunile Unite anticipează că 10 milioane de copii ar putea suferi de malnutriție acută ca urmare a efectelor produse de pandemie.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

”Ne așteptăm ca pandemia să înrăutățească lucrurile deoarece insecuritatea economică este strâns legată de nesiguranța nutrițională. Ne așteptăm ca tot mai multe gospodării să aibă dificultăți în asigurarea unei alimentații sănătoase”, a adăugat Wellesley.

Studiul Chatham House a analizat impactul unei nutriții neadecvate în 13 sectoare, de la agricultură și minerit la construcții și retail, în 19 state. Pierderile anuale de productivitate au fost estimate între 130 și 850 de miliarde de dolari.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: