Confederația Patronală Concordia anunță joi că Alianța Producătorilor de Film, organizație ce reunește în prezent 45 de companii de producție cinematografică, a devenit membru al Confederației. Concordia precizează că reprezintă acum 10 dintre cele mai importante sectoare de activitate din România.
De ce se alătură cinematografia industriei automotive, celei de energie și utilități, sectorului financiar-bancar, hotelier, IT, retail, transport? Pentru că, explică comunicatul, ”La fel ca celelalte, aduce bani în economie, creează locuri de muncă, folosește resurse locale, exportă servicii și deservește cetățenii români. Și mai ales, pentru că reprezentanții acesteia cred în același motto: Dialog pentru Dezvoltare.”
Anunțul Confederației Patronale Concordia mai menționează:
”Împreună putem reprezenta mai bine interesele membrilor noștri și angajaților lor în fața autorităților, putem dezvolta un mediu economic responsabil, predictibil, și competitive.
Criza generată de COVID 19 a lovit puternic economia românească și internațională și riscă să pericliteze viitorul tuturor. 2021 ar putea însemna pentru industria cinematografică anul 0. Nu anul de pornire, ci rezultatul pierderii unei industrii care contribuie nu doar la PIB, ci și la imaginea țării.
Înțelegem atât natura specifică a acestui sector, deopotrivă culturală și economică, cât și rolul deosebit pe care îl îndeplinește prin natura umanistă ca fundament al societății în care trăim, un motiv în plus pentru a încuraja recunoașterea importanței profesioniștilor din domeniu și a creaților produse de către aceștia.
Este esențial pentru toți să colaborăm pentru ca împreună cu partenerii sociali să depășim cu bine acest moment și să înțelegem cum își poate valorifica România potențialul prin măsuri economice și legislative adecvate.”
Confederația Patronală Concordia este reprezentativă la nivelul economiei naționale și partener de dialog social. Reprezintă în acest moment cele mai puternice sectoare din economie (automotive, energie și utilități, financiar-bancar, hotelier, IT, retail, transport), cu un total de peste 300.000 de angajați și mai mult de 1.500 de companii, deopotrivă mari și mici, cu capital românesc și străin, având o perspectivă diversă și echilibrată asupra economiei naționale.