duminică

21 aprilie, 2024

27 ianuarie, 2020

Piața europeană a bateriilor va ajunge la 250 de miliarde de euro până în 2025, a declarat vicepreședintele Comisiei Europene pentru Uniunea Energetică, Maroš Šefčovič.

”Alianța Europeană a Bateriilor este un element-cheie al viziunii noastre pe termen lung pentru o economie neutră din punct de vedere climatic, în special pentru transformarea sectoarelor mobilitate și energie curată”, a declarat Šefčovič, în cadrul unei reuniuni la nivel ministerial a Alianței Europeană a Bateriilor.

Cererea pentru baterii este estimată să ajungă la 800 GWh până în 2030. O mare parte din această cerere, respectiv jumătate, va proveni din sectorul auto.


Potrivit Bloomberg, 57% din toate vânzările noi de autoturisme vor fi de mașini electrice până în 2040, acestea urmând să reprezinte 30% din parcul auto de la nivel mondial.

”Legătura dintre inovație și competitivitate este acum mai importantă decât niciodată. Deoarece ne dorim să obținem o cotă semnificativă din piața globală în creștere a bateriilor, așteptările în ceea ce privește evoluțiile din domeniul cercetării pentru acest sector sunt enorme. Avem nevoie de baterii cu densitate energetică mai mare, performanțe mai bune și materiale mai avansate. Pentru a avea succes, Europa ar trebui să investească nu doar în îmbunătățirea tehnologiilor acumulatorilor pe bază de litiu-ion, ci și în viitoarea generație de tehnologii”, a comentat oficialul european.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: