duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 iunie, 2021

Virusul SARS-CoV-2 nu mai are transmitere comunitară în România, în condițiile în care se înregistrează sub 200 de noi diagnosticări pe zi, a declarat Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, la Digi24.

Aceasta nu înseamnă că este exclusă apariția unui nou val al epidemiei Covid-19, avertizează specialistul:

La 130-150 de cazuri nu mai e transmitere intercomunitară a infecției în România. Chiar dacă cifrele sunt subevaluate, 500 de cazuri pe zi la nivel național nu înseamnă transmitere comunitară, e una sporadică. Trebuie să înțelegem că în România au circulat mai puțin variantele mutante, cu excepția variantei din Marea Britanie.


Dacă încet-încet apar cazuri cu o variantă cu transmisibilitate mai mare, de exemplu varianta indiană are 40-50% transmisibilitatea mai rapidă decât varianta clasică, atunci putem să spunem că reapare transmiterea comunitară.

Pentru evitarea apariției unui nou val etse necesară creșterea acoperirii vaccinale, a mai spus Alexandru Rafila: „Nu trebuie să devenim paranoici, trebuie să continuăm să pledăm pentru vaccinare, să o facem țintit. În mediul rural nu se vaccinează, asta e realitatea și cred că în această vara am putea să facem în așa fel încât autoritățile să găsească cheia parteneriatului cu autoritățile locale încât în mediul rural să înceapă să existe interes pentru vaccinare”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Premierul Florin Cîțu anunța la sfârșitul lunii mai calendarul măsurilor de relaxare, declarând că valul trei al epidemiei s-a încheiat:

“Am prezentat un calendar al relaxărilor – 1 iunie, 1 iulie, 1 august. Ne ţinem de acest calendar. În şedinţa următoare de guvern – cred că şedinţa o să fie joi sau vineri – vom avea măsurile pentru 1 iunie. Dacă este nevoie să ajustăm şi pentru celelalte perioade, vom ajusta acum. Am avut discuţii (…) cu cei care sunt afectaţi direct, vom îmbunătăţi unele dintre măsuri în funcţie de aceste discuţii”, a declarat Florin Cîțu.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: