luni

8 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 noiembrie, 2016

florin iordacheDin cauza campaniei electorale, Parlamentul actual nu se mai poate reuni pentru a desemna o nouă conducere a Autorităţii Electorale Permanente, a declarat luni la RFI preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache (foto).

Președintele AEP, Ana Maria Pătru, este reținut pentru trafic de influenţă şi spălare de bani.

Întrebat dacă se mai poate reuni Parlamentul pentru a desemna un nou preşedinte al AEP, Florin Iordache a răspuns: „Sincer, nu, pentru că ne-ar trebui să avem 350 de oameni, jumătate plus unu din totalul deputaţilor şi senatorilor. În acest moment, e campanie electorală, colegii care candidează sunt în colegiile şi în judeţele lor, iar cei care nu mai candidează îşi caută un viitor loc de muncă şi de aceea e foarte greu să mai strângem acum 350 de oameni. Cu toate că ne preocupă şi aveam nevoie de o conducere normală şi la Autoritatea Electorală Permanentă, mă refer la preşedinte şi doi vicepreşedinţi, Parlamentul actual nu mai poate numi o nouă conducere”.


Iordache a spus că, fără îndoială, contează faptul că alegerile parlamentare vor avea loc fără ca AEP să aibă un preşedinte în funcţie.

”Gândiţi-vă că, până la urmă, softul şi repartizarea mandatelor sunt la Autoritatea Electorală Permanentă şi ne preocupă chestiunea aceasta, dar repet, nu reuşim să strângem în acest moment majoritatea în Parlament, pentru a numi o nouă conducere, dar cred că este o preocupare la toate partidele în acest moment să avem o conducere legitimă la Autoritate”, afirmă Florin Iordache, membru PSD.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat săptămâna trecută că i-a rugat pe cei doi preşedinţi ai Parlamentului, Călin Popescu Tăriceanu şi Florin Iordache, să ”se gândească dacă mai este posibil să se reunească Parlamentul pentru a desemna un nou preşedinte la AEP”, după ce Ana Maria Pătru a demisionat de la şefia acestei instituţii.

”Eu îmi exprim îngrijorarea în ceea ce priveşte coordonarea şi organizarea acestor alegeri (…) Am discutat cu colegii mei şi cu conducerea Camerei şi cu domnul Călin Popescu Tăriceanu să se gândească dacă mai este posibil să se reunească Parlamentul pentru a desemna un nou preşedinte la AEP  sau să vedem cine va gestiona funcţia de preşedinte la această autoritate pentru că, pentru noi, au început să apară suspiciuni şi sper să fie complet nefondate”, a afirmat Liviu Dragnea, întrebat cum vede ancheta DNA care o vizează pe Ana Maria Pătru.


Fosta şefă a Autorităţii Electorale Permanente (AEP) Ana Maria Pătru a fost arestată preventiv, miercuri după-amiază, de Tribunalul Prahova pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, fiind acuzată că a pretins şi primit de la reprezentanţii unei societăţi comerciale peste 200.000 de euro reprezentând contravaloarea unui imobil în Bucureşti şi a unei maşini, în schimbul derulării unor contracte încheiate de societate cu AEP.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: