miercuri

29 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 martie, 2020

Partidele parlamentare au agreat, marţi, în discuţia cu premierul interimar Ludovic Orban, ca alegerile locale să aibă loc în 28 iunie. Decizia finală va fi luată, însă, în două săptămâni, în funcţie de evoluţia epidemiei de coronavirus.

„În urma analizei, a rezultat că cea mai probabilă dată este 28 iunie. Discuțiile anterioare dădeau ca dată cel mai probabil 14 iunie”, a spus Ludovic Orban la finalul consultarilor.

”Am agreat  – având în vedere situaţia prin care trece ţara – data de 28 iunie. Va fi probabil propunerea Guvernului în această perioadă”, a declarat, marţi, la ieşirea de la consultările cu premierul Ludovic Orban, liderul PMP, Eugen Tomac.


Întrebat dacă s-a mai discutat cumva despre alegeri anticipate, Tomac a spus: ”Toate partidele au discutat că este nevoie de un Guvernu stabil”.

La rândul său, liderul Pro România, Victor Ponta, a afirmat că ar trebuie reglementată – în acest context special – situaţia strângerii de semnături.

”Să strângem semnături pentru candidaţi în momentul aceste înseamnă să răspândim epidemia”, a spus Victor Ponta. Acesta a precizat că estee de acord cu alegerile în 28 iunie, dar ar trebuie ca până în aprilie să nu mai existe epidemie de coronavirus în România.

Vicepreşedintele ALDE, Varujan Vosganian, a precizat că s-a convenit ca decizia finală să fie luată abia peste două săptămâni. ”Decizia finală am convenit să fie luată peste două săptămâni, în funcţie de evoluţia coronavirus”, a spus Vosganian, la ieşirea de la consultprile cu Ludovic Orban.


Şi liderul USR, Dan Barna, s-a declarat de acord cu data alegerilor locale, dar ţinându-se cont de evoluţia epidemiei.

”E foarte clar că dacă nu vom avea o scădere a fenomenului, nu va avea nimeni chef de alegeri, dacă va fi preocupat să-şi protejeze părinţii şi copiii”, a spus Dan Barna.

Toţi participanţii la discuţii au declarat că este nevoie de un guvern stabil care să poată gestiona situaţia de sănătate publică.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Moto: ”Generalii mei, în temeinica lor prostie, veneau și-mi spuneau: <Majestate, oamenii nu mai vor să lupte>. Iar eu în sinea mea mă gândeam: <adică nu mai vor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: