luni

4 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 mai, 2011

Convenţia Naţională a PDL din 14-15 mai va marca renunţarea prim-vicepreşedinţilor Adreian Videanu şi Theodor Stolojan, precum şi a vicepreşedintelui Gheorghe Falcă, la funcţiile de conducere ale partidului, cel puţin pentru o perioadă.

Cei trei nu şi-au mai depus candidaturile pentru funcţii de conducere în partid, la nivel central, a anunţat, vineri, preşedinta comisiei de organizare a Convenţiei Naţionale, Sulfina Barbu.

Pentru cele patru viitoare funcţii de prim-vicepreşedinte al PDL candidează şefa Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, ministrul de Externe, Teodor Baconschi, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, toţi fiind susţinători ai moţiunii actualului preşednte PDL, Emil Boc, pentru un nou mandat.


Pentru funcţiile de prim-vici mai candidează deputatul Cristian Boureanu, preşedintele CJ Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, şi şeful CJ Timiş, Constantin Ostaficiuc, toţi trei fiind susţinători ai moţiunii lui Vasile Blaga pentru conducerea PDL.

Pentru un post de prim-vicepreşdinte se luptă şi deputatul de Bucureşti Theodor Paleologu, care şcandidează şi pentru preşedinţia PDL, dar care pentru funcţia de prim-vice este susţinut de organizaţia de Bucureşti, care îl susţine pe Emil Boc la funcţia supremă în partid.

De asemenea, pentru şefia viitoarei Comisii pentru Statut, Integritate şi Litigii (CISL) candidează şeful Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, Daniel Buda, şi liderul eurodeputaţilor PDL, Marian Jean Marinescu.

Pentru poziţia de secretar general al PDL, şi-au depus candidaturile liderul organizaţiei de Bistriţa, deputatul Ioan Oltean, deputata Sulfina Barbu – actuala şefă a femeilor democrat-liberale, şi preşedintele organizaţiei de Buzău, deputatul cezar Preda.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Pentru funcţiile de vicepreşedinte PDL sunt 39 de candidaţi, printre care miniştrii Dezvoltării regionale şi Turismului, Elena Udrea (şefa PDL Bucureşti), Educaţiei, Daniel Funeriu, de Interne, Traian Igaş, al Transporturilor, Anca Boagiu, deputaţii Raluca Turcan, Sever Voinescu, William Brânză, Silviu Prigoană, senatorul Gabriel Berca, primarul de Alba Iulia, Mircea Hava, primarul Braşovului, George Scripcaru, liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, eurodeputata Monica Macovei.

În total, pentru funcţiile din BPN s-au înscris 105 candidaţi.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: