sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 decembrie, 2015

le pen
Marine Le Pen a pierdut pe tot frontul

Formaţiunea de extremă dreapta Frontul Naţional nu a câştigat alegerile în nici una dintre regiunile Franţei, indică exit-poll-uri citate de BBC.

Rezultatele sondajelor anunţate imediat după închiderea urnelor arată că partidul lui Marine Le Pen nu a reuşit să obţină victoria nici măcar în cele în şase dintre cele 13 regiuni franceze unde terminase pe primul loc, fără însă să obţină majoritatea, după primul tur al alegerilor locale, organizate în urmă cu o săptămână.

alegeri frSondajele sugerează că Partidul Les Républicains (de dreapta, în opoziţie) al fostului preşedinte francez Nicolas Sarkozy s-ar clasa înaintea Partidului Socialist (de stânga, la putere). Prezenţa la urne a fost mai ridicată decât cea din primul tur- 58,5%.


Conducătoarea Frontului Naţional, Marine Le Pen, şi nepoata sa au candidat amândouă la aceste alegeri, însă potrivit sondajelor niciuna dintre ele nu a fost aleasă, în pofida faptului că ambele au obţinut peste 40% din voturile exprimate în primul tur.

Alegerile au fost organizate în 13 regiuni metropolitane, inclusiv în colectivitatea teritorială din Corsica și, peste mări, în Guadelupa, Reunion, Guyana și Martinica.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Frontul Național se afla în frunte după primul tur în șase regiuni (Alsace-Champagne-Ardenne-Lorraine, Bourgogne-Franche-Comté, Centre-Val de Loire, Languedoc-Roussillon-Midi-Pyrénées, Nord-Pas-de-Calais-Picardie, PACA), dreapta și aliații săi centriști în patru (Auvergne-Rhône-Alpes, Ile-de-France, Normandie și Pays de la Loire), în timp ce stânga în două regiuni (Aquitaine-Limousin-Poitou-Charentes, Bretagne), precum și în Corsica.

O coaliție ad-hoc s-a constituit între stânga și dreapta franceză, în încercarea de a bloca victoria în alegeri a formațiunii de extremă dreapta Frontul Național. A fost iniţiativa președintelui Francois Hollande și a premierului Manuel Valls, care au cerut candidaților săi să se retragă în două regiuni, pentru a lăsa doar candidații dreptei să se confruntă cu formațiunea lui Le Pen.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: