luni

5 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 noiembrie, 2020

Democratul Joe Biden este la un pas de victorie în alegerile prezidențiale din Statele Unite, în acest moment Donald Trump având o singură șansă de a obține un nou mandat: să câștige în toate statele care încă nu au anunțat rezultatul final al votului.

Candidatul democrat mai are nevoie de doar 6 voturi ale Colegiului Electoral, având în acest moment 264 voturi, față de 214 ale candidatului republican.


În joc rămân însă 64 de voturi, deci ambii candidați păstrează șanse teoretice să obțină cele 270 de voturi ce garantează victoria.

Chiar și așa, cifrele actuale trecute în dreptul candidaților nu sunt definitiv decise- în cursa pentru câștigarea președinției SUA intră acum și avocații.

Staff-ul de campanie al lui Donald Trump a anunțat că a depus contestații în instanțe din Pennsylvania și  Georgia, vor cere renumărarea voturilor în Wisconsin și analizează șansele de succes ale unor cereri similare care să fie formulate în alte state.

De pe celelalte fronturi electorale: Democrații și-au păstrat majoritatea în Camera Reprezentanților, dar speranțele că vor obține majoritate și în Senat s-au spulberat.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: