duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 martie, 2017

Daniel Constantin a fost împins în afara guvernării

Biroul Politic Central al Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE) a decis duminică să retragă sprijinul politic pentru copreședintele formațiunii, Daniel Constantin, vicepremier și ministru al Mediului.

Decizia, anunțată oficial de copreședintele Călin Popescu Tăriceanu, a fost luată cu 86 de voturi pentru, 12 împotrivă și 5 abțineri.

În condițiile în care decizia BPC forțează ieșirea lui Daniel Constantin din echipa guvernamentală, Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că ministrul pentru Relația cu Parlamentul, Grațiela Gavrilescu, ar urma să preia funcția de ministru al Mediului. În locul ei, liderul grupului senatorial ALDE, Viorel Ilie, ar urma să preia poziția de ministru pentru Relația cu Parlamentul.


Colegul nostru a devenit un susţinător şi un cântăreţ pe faţă al sistemului şi al binomului şi aceasta este o contradicţie majoră între principiile fundamentale ale liberalismului şi un om care se pretinde a fi liberal, a justificat Călin Popescu Tăriceanu votul Biroului Politic împotriva copreședintelui Constantin.

Chiar am râs de acest lucru pentru că în sală erau doi şefi ai SIE, domnul Harnagea (Cătălin Harnagea – n.r.) şi domnul Meleşcanu (Teodor Meleşcanu – n.r.). Şi l-am rugat pe domnul preşedinte Tăriceanu să se informeze pentru că are oameni apropiaţi cu care colaborează şi să se informeze mai bine.” – a comentat Daniel Constantin această acuzație.

Daniel Constantin a susţinut că decizia este nestatutară pentru că retragerea sprijinului politic pentru un copreşedinte nu se poate face decât în Congres.

Constantin a spus că, probabil, conducerea ALDE îi va informa pe preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi pe premierul Sorin Grindeanu despre această decizie.


”Acum mingea e în terenul domniilor lor (Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu – n.red.), dacă vor accepta o decizie care nu are nicio legătură nici cu statutul, nici cu legalitatea”, a afirmat Daniel Constantin, care după reuniunea Biroului Politic și-a chemat susținătorii din partid la o ședință.

Foarte probabil, Daniel Constantin va încerca să invalideze în instanță decizia conducerii ALDE.

PSD, care cunoaște frământările din ALDE, are în față 2 alternative:

fie va accepta ca Grațiela Gavrilescu să devină vicepremier, deci implicit partidul va avea 2 vicepremieri, fie va decide că ALDE rămâne cu o singură poziție de vicepremier, situație în care noua structură a guvernului trebuie să primească validarea Parlamentului.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: