duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 ianuarie, 2021

Ambasada Rusiei din Tirana

Albania a expulzat un diplomat rus pentru ”încălcarea repetată a restricțiilor legate de coronavirus” impuse de acest stat, anunță Euronews, citând un comunicat al ministerului albanez de Externe. Tirana l-a declarat ”persona non grata” pe Alexey Krivosheev, cerându-i să părăsească țara în 72 de ore.

”Guvernul Albaniei a primit numeroase reclamații în legătură cu încălcări repetate ale regulilor sanitare comise de unul dintre diplomații Ambasadei Federației Ruse”, anunță ministerul de Externe, care precizează că în prealabil l-a contactat pe ambasadorul Rusiei pentru a exprima îngrijorare față de comportamentul subalternului său.

Cu toate acestea, explică diplomația albaneză, Alexey Krivosheev a continuat să încalce restricțiile impuse în aprilie 2020 de autoritățile albaneze.


Fără să furnizeze detalii suplimentare, Albania precizează că atitudinea diplomatului rus a arătat ”lipsă de respect” față de preocupările guvernului, situația care ”nu poate fi tolerată și nici justificată”.

Ministerul albanez de Externe mai precizează în comunicat că speră ca decizia luată ”în această perioadă deosebit de sensibilă pentru întreaga lune” împotriva diplomatului să fie corect și deplin înțeleasă de Rusia.

”Asigurăm partea rusă de sentimentele prietenești și de deschiderea noastră de a continua să ne îmbunătățim relațiile bilaterale”, precizează comunicatul.

Potrivit Euronews, Rusia nu a comentat deocamdată acest incident.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Albania a reluat relațiile diplomatice cu Rusia în 1991, după 30 de ani în care aceste relații au fost tăiate de fostul regim comunist albanez.

În martie 2018, Albania a expulzat doi diplomați ruși pentru ”activități incombatibile cu statutul lor diplomatic”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: