5 decembrie, 2016

perdele-forestiere-combatere-eroziuneProprietarii de terenuri agricole și neagricole, publici și privați, pot primi până la 7 milioane de euro pentru crearea de perdele forestiere şi plantaţii pentru combaterea eroziunii solului şi stabilizarea nisipurilor mişcătoare.

Schema de ajutor a fost lansată la sfârșitul lunii noiembrie, de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), iar sesiunea rămâne deschisă până pe 20 ianuarie 2017.

Alocarea financiară pentru prima sesiune a schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite”, aferentă Măsurii 8 „Investiții în dezvoltarea zonelor împădurite și îmbunătățirea viabilității pădurilor”, Submăsura 8.1 „Împăduriri și crearea de suprafețe împădurite” din cadrul PNDR 2014 — 2020 este de 50 de milioane de euro.

  • Schema vizează înființarea de plantaţii forestiere – realizarea de trupuri de pădure pe terenurile agricole și neagricole, și perdele forestiere de protecție pe terenurile agricole și neagricole
  • Valoarea maximă a sprijinului public pentru un proiect acordat în baza schemei de ajutor de stat, care înglobează toate costurile standard aferente Primei 1, respectiv Primei 1 și Primei 2, după caz, plătite pe durata de aplicare a contractului de finanțare, este de 7 milioane de euro.
  • Sprijinul financiar este acordat deținătorilor publici și privați de terenuri agricole și neagricole și formelor asociative ale acestora pentru realizarea de trupuri de pădure și perdele forestiere de protecție. Schema de ajutor de stat contribuie la domeniul de intervenție 5E – Promovarea conservării și a sechestrării carbonului în agricultură și silvicultură.

Potrivit Ghidului solicitantului schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite”, al doilea principiu de care se va ține cont la calcularea punctajului pentru fiecare proiect va acorda prioritate terenurilor propuse pentru împădurire situate în zonele deficitare în păduri.

principiul-terenului

Potrivit explicațiilor din Ghid, zonele deficitare în păduri sunt reprezentate de judeţele în care suprafaţa pădurilor reprezintă mai puţin de 16% din suprafaţa totală.

 


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Victoria lui Donald Trump nu e doar cea pentru postul

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: