marți

17 mai, 2022

Agitaţie politică – UNPR se cere din nou la guvernare. PNL discută varianta alegerilor anticipate

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 noiembrie, 2015

„Cod roşu” în toate partidele parlamentare după demisia premierului Ponta- actuala coaliţie de guvernare speră să propună un nou guvern, în vreme ce PNL îşi evaluează propriile şanse de a prelua guvernul. Decizia strategică se află însă la Cotroceni, unde ar trebui să fie convocare consultări politice.

UNPR îşi exprimă loialitatea faţă de actuala coaliţie

gabriel-opreaGabriel Oprea transmite PSD că UNPR este „determinată” să susţină actuala coaliţie de guvernare.

„UNPR a luat act de nemulțumirile exprimate de cei care au protestat în seara zilei de ieri în București și în alte orașe din țară. Președintele UNPR  este în complet acord cu decizia premierului Victor Ponta de a depune mandatul guvernului.


De altfel, această decizie a fost luată împreună de domnul Victor Ponta și domnul Gabriel Oprea, în cadrul consultărilor purtate de cei doi, în seara zilei de 3 noiembrie.

UNPR își reafirmă determinarea de a susține împreună cu coaliția, orice soluție politică care asigură stabilitate României.

UNPR este un partid unit și va participa la efortul pe care întreaga clasă politică trebuie să-l facă astăzi pentru a răspunde așteptărilor societății. Este obligația UNPR și, în egală măsură, este obligația tuturor liderilor politici și a tuturor partidelor să găsească soluții care să refacă legatura între alegători și aleși, între contribuabili și instituții, între societate și politică. arată un comunicat al Uniunii emis miercuri

Tatonări UDMR

Attila-KorodiUDMR consideră că Victor Ponta a luat cea mai bună decizie atunci când a decis să-și depună mandatul, considerând că, în perioada următoare, uniunea ar trebui să fie, în perioada următoare, în dialog cu toate forțele politice.


“În primul rând, în perioada următoare, UDMR ar trebui să fie în dialog cu toate forțele politice, dar asta nu înseamnă că trebuie să ia orice decizie. Oricum, vom avea Consiliul Reprezentanților Unionali sâmbătă, care se focalizează pe viitoarele alegeri locale și acela va fi un moment care va fi utilizat, sunt convins, și pentru un dialog politic intern. Dar, acum, cheia situației este la președintele Iohannis, cum reușește să aducă la dialog forțele politice, pentru că România nu trebuie lăsată fără o guvernare”, spune  fostul ministru AttilaKorodi.

PNL ar prefera alegeri anticipate

Liberalii s-au strâns miercuri, la ora 12.00,pentru a analiza cea mai bună variantă de acţiune. Soluţia unui guvern minoritar al PNL pare varianta cea mai puţin probabilă şi este susţinută de o minoritate.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Majoritatea liberalilor se împarte în două- o parte, formată în majoritate din membri ai fostului Partid Democrat, propune schimbarea majorităţii prin negocieri politice, cu UDMR şi cu PSD. O altă parte a liberalilor susţine ideea alegerilor anticipate. Aceasta s-ar putea materializa prin transformarea procesului de desemnare a persoanei desemnate cu formarea noului guvern într-o procedură formală, guvernul propus urmând să fie picat (de 2 ori) la votul de investitură.

Această ultimă variantă depinde însă de acceptul PSD, ceea ce este greu de conceput.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: