duminică

22 mai, 2022

Agerpres / Justiția trece la UNPR cu tot cu ministrul Cazanciuc

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 iunie, 2015

cazanciucUniunea Națională pentru Progresul României va prelua Ministerul Justiției și pe ministrul în funcție, Robert Cazanciuc, anunță miercuri agenția guvernamentală de știri Agerpres, care citează surse politice.

Potrivit surselor Agerpres, vicepremierul Gabriel Oprea, președintele UNPR, are încredere în Robert Cazanciuc, îl cunoaște, îl consideră competent și profesionist.

O serie de lideri PSD au cerut luni premierului Victor Ponta, în ședința de partid, să îl demită pe ministrul Justiției. Senatorul PSD Daniel Savu a confirmat luni seara pentru Antena 3 că liderii partidului l-au criticat dur pe ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, și i-au cerut premierului înlocuirea acestuia.


“Toți i-au spus lui Victor Ponta că nu e în regulă cu Cazanciuc. Eu, personal, i-am cerut demisia. Și cred că după moțiunea de cenzură, premierul o să-l schimbe pe Cazanciuc”, a afirmat senatorul Daniel Savu.

Ministrul Robert Cazanciuc, rudă prin alianță cu Victor Ponta, a afirmat miercuri, înaintea ședinței de Guvern, că nu a avut o discuție oficială cu premierul în ceea ce privește demisia sa de la conducerea MJ.

Robert Cazanciuc crede totuși că o evaluare a activității sale ar putea avea loc în cursul zilei de miercuri, sau joi.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

”Dacă mandatul meu ca ministru al Justiției a corespuns mandatului inițial preluat acum 2 ani — de a avea un raport de țară mult mai bun decât până acum, de a contribui la creșterea încrederii în actul de justiție, dacă ministrul Cazanciuc a facut ceea ce legea îi permite sa facă, (…), această evaluare poate fi făcută de premier, poate fi făcută de guvern și, dacă ea nu corespunde mandatului inițial, evident că sunt gata să plec, nimeni nu este de neînlocuit. Nu am avut o discuție cu premierul pe această temă până în momentul de față cel puțin. (…) O să am această discuție, probabil astăzi sau mâine. O să am o discuție și o să decid după această discuție, a precizat Robert Cazanciuc.


Despre relația sa cu parlamentarii PSD, Robert Cazanciuc a afirmat: ”Sigur, am avut de multe ori puncte de vedere diferite (…) referitor la diverse demersuri făcute de Ministerul Justiției dar este în firescul lucrurilor. (…) Față de ceea ce a făcut Ministerul Justiției pentru buna funcționare a justiției în ultimii doi ani, lucru reflectat mai ales în rapoartele MCV, eu cred că mi-am îndeplinit mandatul. Dar este evident o evaluare subiectivă.”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: