luni

6 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 aprilie, 2020

Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură urmează să solicite modificarea Ordonanței militare 8, emise joi seara, care permite în prezent desfășurarea activităților de pescuit comercial.

Conducerea agenției atrage atenția tuturor pescarilor că trebuie să respecte Ordinul de prohibiție publicat în Monitorul Oficial în data de 4 aprilie.

Președintele Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, Marian Lixandru, a explicat pentru cursdeguvernare.ro cum s-a născut contradicția acestor două decizii oficiale.


”După instituirea primelor restricții impuse de situația de urgență, Agenția Națională pentru Pescuit a informat autoritățile competente că ar trebui exceptate de la restricțiile de deplasare și activitățile specifice pentru angajații care lucrează în fermele de acvacultură, inclusiv deplasarea pentru valorificarea producției de pește.

Noi am adresat acea solicitare la data de 30 martie, iar prevederea a fost inclusă în ordinul emis pe data de 9 aprilie. Între timp, pe data de 4 aprilie a fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul 43, care instituie măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial, pe o durata de 60 de zile, în perioada 04 aprilie – 02 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontiera de stat, pe o durata de 45 de zile, în perioada 19 aprilie – 02 iunie inclusiv.

Acest ordin trebuie respectat, și azi (vineri, 10 aprilie- n. red.) vom face o nouă adresă și vom solicita punerea în acord a ordonanței militare cu ordinul de prohibiție”, a declarat Marian Lixandru.

Mai exact, ordonanța militară ar trebui corectată cu o singură excepție, cea care vizează pescuitul în apele de frontieră, dar numai până la data de 19 aprilie.


Ministerul Agriculturii este așteptat să emită o poziție oficială în această chestiune, pentru a clarifica situația.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: