joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 decembrie, 2015

refugiati barca paza de coastaViitoarea Agenție de Pază Europeană a Frontierelor și Coastelor va trebui să respecte suveranitatea statelor unde va interveni și ar trebui să se ocupe și aspectul mai dificil al gestionării imigranților, și anume repatrierea celor neeligibili, a declarat pentru EurActiv ministrul elen pentru Afaceri Europene, Nikos Xydakis.

Reprezentanții Greciei la Consiliul European au mandat, printre altele,  să ceară ca intervențiile viitoarei Agenții de Pază Europeană a Frontierelor și Coastelor să fie luate cu acordul statelor membre.

Agenția, pe înființarea căreia va trebui adoptată o poziție până la mijlocul anului viitor, va avea posibilitatea de a interveni, pe baza deciziei Comisiei Europene, la granița oricărui stat membru, atunci când un stat membru nu este în măsură sau nu este dispus să ia măsurile necesare.


Ministrul Nikos Xydakis a explicat că cedarea suveranității nu este o problemă simplă și dacă se va întâmpla asta este nevoie de ceva la schimb, în termeni de securitate și drepturi.

Cedarea de către un stat a dreptului de a declara starea de urgență este o chestiune foarte serioasă, care ține de Constituție și trebuie lămurite mai multe aspecte, a mai explicat ministrul elen, menționând că aceste rezerve sunt exprimate de mai multe state.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Grecia susține că Agenția ar trebui să preia nu numai paza, protecția frontierelor, ci întregul pachet de responsabilități privind gestionarea imigranților, inclusiv returnările și relocările care, ambele, au rezultate slabe, deocamdată, și se confruntă cu numeroase probleme.

Ministrul Xydakisa oferit EurActiv exemplul Pakistanului, de unde au fost returnați 70 de cetățeni ai acestei țări, dar jumătate din ei au fost trimiși înapoi deoarece nu aveau documente. Autoritățile europene știu însă că toți aveau documente eliberate de ambasadele pakistaneze din Europa.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: