miercuri

22 mai, 2024

23 noiembrie, 2021

AFIR a finalizat evaluarea celor 3.033 de cereri de finanţare pentru tinerii fermieri și fermele mici, în valoare de aproape 95 de milioane de euro, scrie Agerpres.

Potrivit comunicatului Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), este vorba de cererile depuse în etapa 1 a sesiunii din 2021 (27 august 2021 – 26 septembrie 2021) pentru submăsura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” şi pentru submăsura 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”.

Experţii AFIR au început procesul de evaluare în data de 27 septembrie şi au parcurs toate etapele necesare analizei tuturor cererilor fermierilor (verificare documente, efectuare vizite pe teren, verificare îndeplinire criterii de eligibilitate şi a criteriilor de selecţie), emiţând Rapoartele de selecţie ale etapei 1.


Acestea au fost deja transmise Autorităţii de Management pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (AM PNDR) în vederea aprobării şi, ulterior, pentru demararea procedurii de selecţie pentru finanţarea proiectelor, precizează sursa citată.

„(…) Emiterea raportului de selecţie presupune stadii procedurale complexe, indiferent de amploarea proiectului depus. A trebuit să ne asigurăm că 3.033 de cereri de finanţare depuse în această etapă pentru cele două linii de finanţare trec în cel mai scurt timp posibil prin verificarea documentară şi pe teren, precum şi prin etapa de corelare a tuturor informaţiilor.

Dacă vom obţine rapid aprobarea acestor rapoarte la nivelul Autorităţii de Management, vom putea să le publicăm în cel mai scurt timp, astfel încât să poată fi iniţiată procedura de contractare, având ca obiectiv efectuarea primelor plăţi către cât mai mulţi fermieri până la finalul acestui an”, a declarat Mihai Moraru, directorul general AFIR.

Pentru submăsura 6.1, în etapa 1, au fost depuse 1.504 proiecte, în valoare de 71,8 milioane de euro, iar pentru submăsura 6.3 au fost depuse 1.529 de proiecte, însumând o solicitare de fonduri pentru această etapă în valoare de aproximativ 23 de milioane de euro.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: