vineri

19 aprilie, 2024

31 martie, 2020

Veniturile realizate pe piața internă ale gigantului IT Huawei au crescut cu 36,2% în 2019 față de anul precedent, acestea stagnând totuși în Europa pe fondul distanțării Occidentului față de compania din China.

Huawei a prezentat marți raportul anual, care arată modul în care constructorul de echipamente telecom a reușit să navigheze prin anul dominat de furtuni geopolitice generate de suspiciunile de securitate ale echipamentelor pe care le produce.

Paradoxal, veniturile companiei au crescut cu 9,6% în zona Americilor, în ciuda interdicțiilor impuse de SUA și a eforturilor administrației americane de a convinge țările partenere și aliate să renunțe la serviciile Huawei.


Eric Xu, actual președinte al Huawei, a afirmat, citat de Politico, că anul 2019 a fost unul ”al provocărilor” și că se așteaptă ca 2020 să fie ”cel mai dificil an din istoria companiei”.

Șeful companiei spune însă că Huawei nu poartă singur lupta cu administrația americană. ”Guvernul Chinei nu va asista pasiv dacă Huawei va continua să fie măcelărită”, spune Eric Xu, citat de Euractiv.

El și-a declarat convingerea că Beijing va adopta ”contra-măsuri” în situația în care SUA vor încerca să extindă lista sancțiunilor la care este supusă și compania, dar și statul chinez.  ”Am putea asista la o distrugere catastrofală a lanțurilor de aprovizionare”, a precizat Xi.

Cifrele aferente anului 2019 arată că Huawei s-a descurcat mai mult decât onorabil în piața internă, dar vânzările din Europa nu au crescut decât cu 0,7% față de tot anul 2018. Cele două piețe sunt esențiale pentru Huawei: China îi aduce 59% din veniturile totale, iar Europa 24%.


Piețele mai mici, Asia-Pacific și Americi arată rezultate mixte: veniturile Huawei au scăzut cu 13,9% în Asia-Pacific, iar în Americi au crescut cu cu aproape 10%.

Rezistența companiei se datorează în primul rând succesului înregistrat în vânzarea de telefoane inteligente, unde afacerea a crescut cu 34% față de anul precedent. Vânzarea echipamentelor 5G- aflate în centrul dezbarilor de securitate- a crescut cu numai 3,8%, dar totuși reprezintă 34,5% din valoarea totală a vânzărilor.

Articole recomandate:

Etichete: , ,

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: