duminică

26 noiembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 iulie, 2017

”Procurorii craioveni au declinat către Parchetul General dosarul Tel Drum, în care anchetau circumstanțele în care au fost realizate lucrări fără autorizație într-un proiect cu fonduri UE de 8,9 milioane de euro. Motivul: Olguța Vasilescu, <<persoana care face obiectul dosarului>>, a devenit între timp deputat și ministru”, scriu jurnaliştii de la publicaţia Gazeta de Sud.

PICCJ a precizat pentru GdS că la această oră se efectuează acte de urmărire penală „in rem“, cauza aflându-se în lucru la procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică.

Jurnaliştii susţin că scandalul a devenit cunoscut în toamna anului trecut, odată ce ”Inspectoratul de Stat în Construcţii a descoperit că firma executase o parte din lucrări fără autorizație de construire și a sesizat Parchetul”.


Contractul în cauză viza reabilitarea a trei străzi din municipiul reşedinţă de judeţ, la licitaţie participând 12 asocieri de firme. Primăria Craiova l-a atribuit, în cele din urmă, societăţii Tel Drum, ”societate despre care se spune că este controlată din umbră de șeful PSD, Liviu Dragnea”, arată Gazeta de Sud.

La Craiova, lucrările efectuate de TelDrum pe str. Râului au demarat în martie 2014 și au fost recepționate abia în iunie 2016, depășind cu nouă luni termenul din contract. La recepție, primăria a avut obiecții doar în ceea ce privește spațiul verde care separă sensurile de mers.

În timpul recepției aveau să fie descoperite însă lucruri grave. Pe un tronson de circa 2 km, în sensul dinspre intersecția cu str. Tabaci către str. Brestei, apăruseră crăpături transversale și longitudinale, pe care constructorul le astupase cu mastic. Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) a recomandat respingerea recepției și efectuarea unei expertize tehnice, pentru a afla cauza fisurilor.

Primăria a ignorat pur și simplu recomandarea ISC și a recepționat strada, dând-o în exploatare.


În ultima vreme, relaţia dintre Liviu Dragnea şi fiul său, pe de o parte, respectiv compania Tel Drum, pe de alta, a făcut obiectul mai multor investigaţii jurnalistice.

Afacerile Tel Drum au trezit însă şi interesul procurorilor anticorupţie, recent mai multe persoane din conducerea firmei, apropiate de liderul PSD, fiind audiate la DNA.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: