10 avioane de luptă ale Chinei au încălcat spațiul aerian al Taiwanului
joi

21 octombrie, 2021

10 avioane de luptă ale Chinei au încălcat spațiul aerian al Taiwanului

18 septembrie, 2021

Forțele aeriene din Taiwan au avertizat vineri 10 avioane chineze intrate în zona sa de apărare aeriană, a declarat ministerul apărării de la Taipei.

Incidentul a avut loc la o zi după ce Taiwanul a propus creșterea cheltuielilor militare cu 8,7 miliarde de dolari în următorii cinci ani, inclusiv pentru a achiziționa rachete noi, pentru a crește capacitatea de răspuns în fața „amenințărilor severe” din partea Chinei.

Taiwanul a atenționat de mai multe ori în ultimul an în privința misiunilor repetate ale forțelor aeriene chineze desfășurate în apropierea insulei guvernate democratic, adesea în partea de sud-vest a zonei sale de apărare antiaeriană, aproape de insulele Pratas, controlate de guvernul din Taipei.


Cea mai recentă misiune chineză a implicat șase avioane de luptă J-16 și două avioane de luptă J-11, un antisubmarin și o aeronavă de recunoaștere, a declarat Ministerul Apărării din Taiwan.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Avioanele de luptă ale Beijingului au zburat într-o zonă apropiată de insulele Pratas, în timp ce antisubmarinul și aeronava de recunoaștere au fost interceptate în zona Canalului Bashi, care separă Taiwanul de Filipine, potrivit unei hărți emisă de guvernul taiwanez.

Câteva nave de război, avioane de avertizare timpurie și bombardiere, au desfășurat vineri în misiuni de patrulare și exerciții destinate îmbunătățirii capacităților comune de luptă ale armatei chineze în zonă, a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt al Comandamentului operațiunilor militare al Chinei, citat de Reuters.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr