duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 aprilie, 2013

Sucursala din România a Bank of Cyprus a fost vândută și, din 25 aprilie, urmează să intre sub autoritatea legilor românești și a Băncii Naționale a României, ca orice altă bancă românească cu capital străin sau român, a declarat, marți, Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR.

Întrebat, la postul Digi 24, dacă sucursala din România a Bank of Cyprus a fost vândută, Vasilescu a răspuns afirmativ.

„Depozitele vor rămâne intacte și, începând din 25, ele vor intra sub incidența legii românești, vor respecta regimul din România, și nu pe cel din Cipru, în condițiile în care intră sub jurisdicția legii române, este clar că vor avea același regim ca la CEC, BCR sau oricare bancă românească”, a declarat Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului Băncii Naționale.


Astfel, depozitele din conturile actualei sucursale a BoC vor fi garantate în limita a 100.000 de euro, de către Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare din România.

Clienții sucursalei nu vor avea acces la depozite încă două zile, până la perfectarea unor detalii tehnice, a mai spus Vasilescu.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

”Banca Centrală a Republicii Cipru (BCC), în calitatea sa de autoritate de supraveghere şi rezoluţie, a decis prelungirea suspendării operaţiunilor sucursalei din România a Bank of Cyprus (BoC) cu încă două zile, respectiv 23 si 24 aprilie a.c. Banca Naţională a României a primit o notificare în acest sens.

În cele două zile menţionate, clienţii pot folosi în continuare reţelele ATM, iar pentru necesităţi deposebite sunt invitaţi să contacteze call-center-ul sucursalei BoC din România”, a informat Bank of Cyprus, fără a da, însă, alte detalii.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: