Administrația Biden pregătește noi sancțiuni împotriva constructorilor Nord Stream 2 - CursDeGuvernare.ro
vineri

3 decembrie, 2021

Administrația Biden pregătește noi sancțiuni împotriva constructorilor Nord Stream 2

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 martie, 2021

Guvernul Statelor Unite analizează aplicarea unor sancţiuni suplimentare pentru blocarea construcţiei gazoductului Nord Stream 2, cerând tuturor companiilor implicate în proiectul conductei care unește Rusia cu Germania să se retragă.

Departamentul de Stat american a anunțat joi că ”reiterează avertismentul că orice entitate implicată în construcția Nord Stream 2 riscă sancțiuni ale Statelor Unite și în aceste condiții trebuie să abandoneze imediat activitățile legate de acest proiect”, avertismentul fiind atribuit secretarului de stat Antony Blinken, anunță DPA.


Oficialul american a precizat că instituția sa urmărește atent eforturile de finalizare a proiectului și că ”evaluează în acest moment informațiile care vizează entitățile implicate” în acest efort.

Potrivit Reuters, oficialii americani au în vizor o companie de asigurări care lucrează cu navele care instalează conducta în Marea Baltică, precum şi alte companii care furnizează nave de sprijin şi materiale pentru proiect.

Nord Stream 2 va ocoli Ucraina, fiind posibil să o priveze de taxe de tranzit valoroase. De asemenea, va creşte dependenţa energetică europeană de Rusia şi va concura cu transporturile de gaze naturale lichefiate din SUA.

Departamentul de Stat al SUA a precizat că administraţia Biden se angajează să respecte legislaţia din 2019 şi 2020 în ceea ce priveşte conducta şi sancţiunile.


Un număr de 18 companii au fost convinse de perspectiva unor sancțiuni americane să nu mai lucreze pentru proiectul gazoductului rusesc Nord Stream 2, arată un document al Administraţiei Biden, citat de Reuters, trimis Congresului în luna februarie.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În ciuda acestei realități, proiectului Nord Stream 2, puternic susținut de Germania, îi mai lipsesc doar aproximativ 150 de kilometri de conductă pentru a fi finalizat.

Preşedintele SUA, Joe Biden, crede că această conducă este „o afacere proastă” pentru Europa. Mai mulţi parlamentari şi oficiali americani spun că gazoductul sporește influenţa politică şi economică a Rusiei asupra Europei.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 88 al revistei (exclusiv print) CRONICILE Curs de Guvernare: Din cele 192 de pagini, 22 sunt alocate unei serii de analize care focalizează pe marea problemă...

rrr