Actul de punere sub acuzare a lui Donald Trump a fost prezentat Senatului, procesul începe pe 9 februarie - CursDeGuvernare.ro
luni

18 octombrie, 2021

Actul de punere sub acuzare a lui Donald Trump a fost prezentat Senatului, procesul începe pe 9 februarie

26 ianuarie, 2021

Camera Reprezentanților a declanșat formal procedurile pentru organizarea procesului de impeachment din Senat. Donald Trump este primul președinte din istoria SUA care este pus sub acuzare de două ori și primul al cărui proces se desfășoară după părăsirea funcției.

Președintele Joe Biden a admis, într-o declarație acordată CNN, că întregul proces ar putea pune într-un con de umbră debutul președinției sale, dar consideră că în cazul în care procesul nu ar avea loc, ”efectele ar fi și mai grave”.

Procesul lui Donald Trump va începe în Senat pe 9 februarie. Democrații dețin acum majoritatea în ambele camere ale Congresului, însă pentru condamnarea fostului președinte este nevoie de o majoritate calificată de două treimi, iar actualul președinte nu crede că republicanii vor vota totuși pentru condamnare.


Totuși, în cazul în care ar fi găsit vinovat pentru incitarea suporterilor săi care au luat cu asalt Capitoliul pe 6 ianuarie, Donald Trump ar urma să fie pedepsit cu interdicția de a mai ocupa funcții de demnitate publică.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Președintele Statelor Unite a vorbit luni explicit despre punerea sub acuzare a lui Trump, fiind primele sale comentarii pe subiect după ce mai multă vreme s-a ferit să se refere la situație. „Eu sunt de părere că procesul trebuie să aibă loc”, a declarat el.

Joe Biden a spus și că este conștient de faptul că procesul lui Trump ar putea să afecteze activitatea Senatului în ce privește numirile pentru cabinetul său sau prioritățile sale legislative, însă a adăugat că „efectul ar fi chiar mai rău dacă procesul nu ar avea loc”.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr