marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 ianuarie, 2021

Acţiunile Stellantis NV, rezultatul fuziunii dintre Fiat Chrysler Automobiles NV (FCA) şi grupul francez PSA (Peugeot – Citroën) au crescut cu peste 5% din prima zi de tranzacţionare la bursele europene, în ciuda tendinței curente negative a piețelor, alimentată de evoluția crizei coronavirus.

Stellantis a devenit al patrulea cel mai mare producător auto global, în urma fuziunii de 48 de miliarde de dolari dintre cele două mari conglomerate.

Față de cotația FCA de vineri, 12,57 euro, titlurile Stellantis au urcat cu 7,5%, la Bursa de la Milano, și cu 8,2% la Paris, luni. Indicele CAC 40, de referință pentru bursa din Paris, scădea cu 0,26% luni după amiază. Stellantis face parte din portofoliul CAC 40.


„Avem mărimea, resursele, diversitatea şi expertiza tehnică pentru a captura cu succes oportunităţile din această nouă eră a transporturilor”, a declarat preşedintele Stellantis, John Elkann, la Bursa de la Milano, citat de Reuters.

Directorul general Carlos Tavares a afirmat că în următorii ani fuziunea va îmbogăți acţionarii cu 25 miliarde de euro, în urma măsurilor de reducere a costurilor.

„Pot spune că, din ziua întâi, concentrarea va fio pe crearea valorii ca rezultat al acestor energii”, a spus Carlos Tavares, care a inițiat negocierile în 2018 privind fuziunea.

Analiștii citați de Reuters consideră că acțiunile Stellanttis sunt subevaluate, față de rivalele lor, chiar și fără a lua în considerare sinergiile.


La finalul şedinţei bursiere de săptămâna trecută, Fiat Chrysler şi PSA valorau împreună 39,4 miliarde de euro (47,6 miliarde de dolari), în timp ce capitalizarea de piaţă a Tesla, cel mai valoros producător auto, se ridica la 783 de miliarde de dolari, potrivit Agerpres.

Noul gigant auto va reuni 14 branduri, printre care Fiat, Jeep, Dodge, Ram şi Maserati, Peugeot, Opel şi DS și va avea aproximativ 400.000 de angajaţi cu aproximativ 400.000 de angajaţi.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Prin fuziune s-a urmărit reducerea costurilor cu cinci miliarde de euro (şase miliarde de dolari) pe an fără închiderea fabricilor.

În weekend acțiunile PSA au fost convertite în acțiuni FCA și apoi au fost transforate în titluri Stellantis. Marţi, acţiunile vor debuta la Bursa de la New York.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: