duminică

7 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 martie, 2016

burseAcțiunile companiilor aeriene și ale marilor lanțuri hoteliere s-au depreciat în urma exploziilor multiple ce au avut loc marți dimineața la Bruxelles, acțiunile europene înregistrând astfel pierderi pentru a doua zi consecutiv, transmite Bloomberg.

Cotațiile EasyJet, Air France-KLM și Ryanair au scăzut cu cel puțin 4,1%, în timp ce acțiunile francezilor de la Accor (una dintre cele mai mari companii de turism de la nivel mondial, care operează în circa 100 de state, având 15.000 de angajați), care dețin în România hotelurile Pullman, Ibis și Novotel, precum și cele ale Intercontinental Hotels Group, care operează în România Hotelul Intercontinental din București au scăzut cu cel puțin 3%. Ca urmare, acțiunile din categoria călătorii și timp liber au consemnat cea mai slabă performanță în cadrul indexului Stoxx Europe 600, care urmărește evoluția celor mai importante 600 de companii listate pe bursele europene.

Cotațiile europene au pierdut 0,8% în primele ore de tranzacționare, iar VStoxx Index, indicator ce ”măsoară” așteptările investitorilor cu privire la volatilitatea din piață, a crescut cu 4,9%. Două explozii au avut loc marți dimineața la un aeroport din capitala Belgiei și o a treia la stația de metrou din apropierea zonei în care sunt amplasate instituțiile europene. Cel puțin 10 persoane au murit, potrivit primele relatări ale presei străine. 1.600 de polițiști francezi au fost trimiși la granița cu Belgia, unde a fost decretat cel mai ridicat nivel de alertă teroristă.


”Reacția burselor reflectă o atitudine precaută a investitorilor în urma atacului”, spune Pierre Mouton, investitor care administrează fonduri de circa 9 miliarde de dolari. ”Deși i-ar putea determina pe unii investitori să ocolească Europa ca urmare a percepției de creștere a riscurilor geopolitice, nu cred că va avea un efect pe termen lung asupra burselor, în afară de această reacție inițială. Va fi un impact ceva mai mare în anumite sectoare, spre exemplu turism”, a explicat el.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: