miercuri

25 mai, 2022

Acord Turbomecanica – Safran pentru elicopterele fabricate de Airbus la Brașov

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 iunie, 2017

Turbomecanica București (TBM) a încheiat marți la Paris un acord cu firma franceză Safran pentru mentenanța și repararea motoarelor elicopterelor H215, pe care Airbus le va produce în fabrica sa de lângă Brașov. Acordul reprezintă pentru Turbomecanica un prim pas al implicării companiei românești în producerea noilor modele de elicoptere, potrivit oficialilor români.

„Noi colaboram cu Safran şi Airbus de 40 de ani şi am început prin a fabrica motoare şi ansamble mecanice pentru elicoptere. Considerăm că acest acord pentru reparaţii este doar începutul şi ne dorim ca pe viitor să fim implicaţi puternic şi în fabricaţia acestor noi modele”, a declarat Şerban Vasilescu, director tehnic si de conformitate la Turbomecanica, citat de Hotnews.ro.

Safran – una dintre cele mai mari producătoare de componente aeronautice. Airbus Helicopters caută încă de anul trecut furnizori români, dar și contracte ferme pentru a demara producția elicopterelor H215 la fabrica de Ghimbav – Braşov, inaugurată în 13 septembrie 2016.


Airbus Helicopters intenționează să creeze în România un cluster de furnizori care să livreze soluții și echipamente pentru fabrica de elicoptere de la Ghimbav, însă produ]cția nu va începe decât după ce compania va primi “o comandă semnificativă care să asigure fluxul minim de producție”, a anunțat în octombrie subsidiara românească a constructorului european de elicoptere.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

La semnarea de la Paris a acordului dintre Turbomecanica și Safran a participat și Florin Lazăr Vlădică, secretarul de stat în Ministerul Apărării Naționale (MapN) și șef al Departamentului pentru armamente, precum si oficiali ai Airbus România.

Airbus România așteaptă ca primele comenzi pentru varianta militară H215M să vină de la statul român, dar mizează și pe o comandă din partea ONU pentru elicopterele produse la Brașov.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 86 (al 15-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE Curs de Guvernare: Din cele 192 de pagini, 26 sunt alocate unei serii de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: