joi

18 aprilie, 2024

29 martie, 2021

Autorităţile ruse au ajuns la un acord cu compania chineză Shenzhen Yuanxing Gene-tech pentru a produce în China 60 de milioane de doze de vaccin rusesc anti-Covid, Sputnik V, a informat luni într-un comunicat Fondul de Investiţii Directe din Rusia (FIDR), transmite EFE, citată de Agerpres.

„FIDR şi una dintre principalele companii de biotehnologie din China, Shenzhen Yuanxing Gene-tech, au decis să coopereze pentru producerea a 60 de milioane de doze din primul vaccin anticoronavirus înregistrat la nivel mondial”, se menţionează în comunicatul citat.

Fondul, însărcinat cu promovarea vânzării Sputnik V, menţionează că acordul va permite vaccinarea a peste 30 de milioane de persoane.


„Începerea producţiei comerciale este aşteptată pentru luna mai”, adaugă FIDR.

Până în prezent, vaccinul Sputnik V a fost înregistrat în 57 de ţări, cu o populaţie totală de 1,5 miliarde de persoane.

Potrivit unui interviu acordat de Aleksandr Ginzburg, directorul Centrului rus Gamaleia, care a dezvoltat vaccinul Sputnik V, fabricantul intenţionează să-l furnizeze „altor 50 de ţări”.

În afară de Sputnik V, care are o eficacitate de 91,6% (conform producătorului) şi un preţ pe doză de sub 10 dolari, Rusia a înregistrat alte două vaccinuri anticoronavirus.

Acorduri similare ar fi fost semnate și în Europa


În urmă cu două săptămâni, FIDR anunța că vaccinul Sputnik V va fi produs și de mai multe companii europene, din țări precum Italia, Spania, Franţa şi Germania, în aşteptarea omologării acestuia în Uniunea Europeană.

(Citiți și: „Vaccinul Sputnik V – fabricat în state UE, deși Agenția Europeană a Medicamentului nu l-a aprobat încă”)

Compania Adienne Pharma Biotech este singura firmă europeană ce a dezvăluit până acum colaborarea cu RDIF, o colaborarea ce nu era cunoscut anterior nici Ministerului Dezvoltării Economice și nici Ministerul de Externe din Italia. „Acesta este un acord privat”, a declarat Guvernul italian.

Executivul condus de Mario Draghi intenționează să acţioneze în cadrul strategiei europene de aprovizionare cu vaccinuri, o strategie ce nu include produsul Sputnik.

„Este un acord istoric, care arată starea de sănătate a relațiilor dintre cele două țări ale noastre și subliniază modul în care companiile italiene știu să vadă dincolo de controversele politice”, a declarat președintele Camerei de Comerț Italo-Rusă (CCIR), Vincenzo Trani, implicat în negocierea contractului.

 

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: