joi

28 septembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 iunie, 2023

Deraierea trenului care a ucis aproximativ 300 de persoane și a rănit alte sute de persoane în India, a fost cauzată de o eroare a sistemului de semnalizare electronică. Aceasta a determinat un tren să schimbe greșit calea de rulare, a declarat duminică ministrul căilor ferate din India, citat de Associated Press.

Explicația a venit în timp ce autoritățile depuneau eforturi pentru a degaja resturile celor două trenuri de pasageri care au deraiat vineri seara în districtul Balasore din estul statului Odisha, într-unul dintre cele mai grave accidente feroviare din țară în ultimele decenii.

Eforturile de salvare s-au încheiat duminică dimineața

Agenția de presă Press trust of India a raportat anterior că investigațiile preliminare au dezvăluit că trenului de călători Coromandel Express i-a fost dat un semnal pentru a intra pe linia principală de cale, dar semnalul a fost ulterior dezactivat. Trenul a intrat pe o altă linie și s-a lovit de un tren de marfă parcat.


Cincisprezece cadavre au fost recuperate sâmbătă seara și eforturile au continuat peste noapte. Nu au mai fost găsite cadavre, iar eforturile de salvare au fost finalizate duminică dimineața, a declarat Sudhanshu Sarangi, directorul general al serviciilor de pompieri și de urgență din Odisha.

Accidentul a avut loc într-un moment în care premierul Narendra Modi se concentrează pe modernizarea rețelei feroviare care datează din perioada colonială din India. În ciuda eforturilor guvernamentale de a îmbunătăți siguranța feroviară, câteva sute de accidente au loc în fiecare an pe căile ferate din India.

Premierul Modi a vizitat locul accidentului sâmbătă și le-a spus reporterilor că guvernul va face tot posibilul pentru a ajuta familiile victimelor și pentru a pedepsi cu strictețe pe oricine este găsit vinovat.

Zece până la 12 vagoane dintr-un tren au deraiat, unele căzând pe o linie din apropiere. Resturile au fost lovite de un alt tren de pasageri care venea din sens opus, ceea ce a cauzat deraiarea a până la trei vagoane ale celui de-al doilea tren.


Majoritatea accidentelor de tren din India sunt puse pe seama erorilor umane sau a echipamentelor de semnalizare învechite.

Peste 12 milioane de oameni circulă zilnic cu 14.000 de trenuri în India, călătorind pe 64.000 de kilometri de cale ferată.

***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Pachetul de măsuri fiscale pentru echilibrarea bugetului elaborat de guvern

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: