sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 iulie, 2019

Șeful STS, Ionel Vasilca, și-a anunțat demisia luni, precizând că decizia nu vine ca urmare „a existenței unei sincope, inadvertențe sau ca umare a celei mai mici umbre de vinovăție în exercitarea funcției de preluare și localizare a apelurilor de urgență 112”, ci pentru „a nu afecta prestigiul instituției”.

Preledintele Klaus Iohannis i-a acceptat demisia.

Prezentăm comunicatul integral:


Doresc să vă informez că, începând cu data de 29 iulie 2019, am înaintat Președintelui României demisia mea din funcția de director al Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Fac precizarea că demisia nu a fost depusă ca urmare a existenței unei sincope, inadvertențe sau ca umare a celei mai mici umbre de vinovăție în exercitarea funcției de preluare și localizare a apelurilor de urgență 112 de către STS, a neglijenței mele în serviciu, a tratării superficiale sau a neasumării responsabilităților care privesc datoria mea și a tuturor angajaților de a garanta funcționarea continuă a serviciilor speciale, de cooperare și a celor pe linia 112.

Demisia a fost înaintată pentru a nu afecta prestigiul instituției.

Generalul Ionel-Sorinel Vasilca a fost numit în funcție în 1 august 2017, după trecerea în rezervă a generalului Marcel Opriș, al cărui adjunct a fost.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Potrivit legii STS 92/1996:

  • activitatea Serviciului de Telecomunicații Speciale este controlată de Parlamentul României, prin comisiile pentru apărare, ordine publică și siguranță națională. Activitatea Serviciului de Telecomunicații Speciale este organizată și coordonată de către Consiliul Suprem de Apărare a Țării.
  • conducerea Serviciului de Telecomunicații Speciale este asigurată de un director, cu rang de secretar de stat, numit de Consiliul Suprem de Apărare a Țării, la propunerea președintelui acestuia.

Demisia vine după cazul de la Caracal, unde o adolescentă de 15 ani nu a fost salvată de autorități, deși a sunat de trei ori la numărul de urgență 112, de pe telefonul celui care o răpise și, se bănuiește, apoi a omorât-o.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: