cursdeguvernare

vineri

18 octombrie, 2024

logo-conferinte-curs-de-guvernare

Marcel Ciolacu: Am ajuns la o înțelegere cu Comisia Europeană, avem 7 ani pentru reducerea deficitului

16 octombrie, 2024

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, miercuri, la începutul ședinței de Guvern, că reprezentanții Comisiei Europene au fost de acord cu perioada de 7 ani pentru reducerea deficitului bugetar. Marcel Ciolacu spune că în cei șapte ani vor urma „investiții masive”.

„Am ajuns la o înțelegere cu Comisia Europeană cu privire la Planul fiscal. Este esențial că experții Comisiei au fost de acord că România are nevoie de o perioadă de 7 ani în care să facă investiții masive în economie! Evident că, în paralel, statul trebuie să facă un efort de a reduce cheltuielile, astfel ca echilibrul economic să se consolideze în următorii ani. Prin urmare, investițiile vor crește în următorii ani”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Nu este clar în acest moment dacă Comisia a acceptat cererea României de a depune în ianuarie 2025 planul concret de revenire în țintea de deficit.


Guvernul României a cerut în septembrie o exceptare de la acest termen, cerând să trimită acest plan concret în ianuarie 2025, după alegeri.

Pentru a reveni în ținta de 3% din PIB, Guvernul trebuie să reducă deficitul – în fiecare dintre următorii 7 ani- cu 0,7 p.p..

(Citiți și: ”Cristian Grosu / Atenție la anii 2025-2028 – Problema nu e doar bugetară. 8 elemente și 5 întrebări despre boala care ne ține în viață”)

(Citiți și: ”DOCUMENTUL: Planul fiscal al guvernului pentru următorii ani: deficit, grad de îndatorare, măsuri fiscale”)

***


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: