cursdeguvernare

marți

15 octombrie, 2024

logo-conferinte-curs-de-guvernare

Indonezia cere Apple și Google să blocheze Temu – măsura este preventivă, nu s-au găsit tranzacții ale rezidenților pe platformă

14 octombrie, 2024

Indonezia a solicitat Alphabet și Apple să blocheze firma chineză de comerț electronic de fast fashion Temu în rețelele acccesate din Indonezia, astfel încât aceasta să nu poată fi descărcată, relatează Reuters.

Până acum, însă, autoritățile locale nu au găsit nicio tranzacție a rezidenților săi pe platformă, astfel încât măsura este preventivă.

Măsura este menită să protejeze întreprinderile mici și mijlocii din țară împotriva produselor ieftine oferite de Temu, a declarat ministrul indonezian al Comunicațiilor, Budi Arie Setiadi, pentru Reuters.


Budi a declarat că modelul de afaceri al Temu, care leagă consumatorii direct de fabricile din China pentru a reduce semnificativ prețurile, este o „concurență nesănătoasă”.

Jakarta va bloca, de asemenea, orice investiție a Temu în comerțul electronic local dacă aceasta va face o astfel de mișcare, a declarat Budi, adăugând că nu a auzit de un astfel de plan.

Budi a mai spus că Guvernul intenționează să ceară o blocare similară pentru platforma Shein, tot din China. Un purtător de cuvânt ale acestei companii a explicat că nici ea nu are operațiuni în Indonezia.

Anul trecut, Indonezia a obligat platforma chineză de social media ByteDance (care deține TikTok) să își închidă serviciul de comerț electronic din această țară, pentru a proteja comercianții locali și datele utilizatorilor.


Câteva luni mai târziu, TikTok a convenit să cumpere o participație majoritară în unitatea de comerț electronic a conglomeratului tehnologic indonezian GoTo, pentru a rămâne pe cea mai mare piață de comerț electronic din Asia de Sud-Est.

Industria comerțului electronic din Indonezia se va extinde la aproximativ 160 de miliarde de dolari până în 2030, de la 62 de miliarde de dolari în 2023, potrivit unui raport realizat de Google, investitorul de stat din Singapore Temasek Holdings și firma de consultanță Bain & Co.

****

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: