cursdeguvernare

duminică

13 octombrie, 2024

logo-conferinte-curs-de-guvernare

Cum evită guvernul hazardul moral în cazul amnistiei fiscale: Bonificație pentru firmele care și-au achitat la timp obligațiile către ANAF

13 octombrie, 2024

Aproximativ 82% dintre contribuabili și-au achitat la timp obligaţiile fiscale în prima jumătate a anului 2024, iar Ministerul Finanțelor a anunțat o bonificație de 3% din impozitul pe profit anual şi din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor, aferente acestui an fiscal.

Decizia are, însă, rolul de a evita hazardul moral, care ar presupune că firmele care își plătesc taxele la timp să rămână dezavantajate față de cele incorecte care beneficiază de scutiri.

„82% dintre contribuabili au achitat la timp obligaţiile fiscale în prima jumătate a anului 2024. Datorită lor, România se dezvoltă. Ca formă de recunoştinţă şi încurajare, Guvernul României va acorda o bonificaţie de 3% din impozitul pe profit anual şi din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor, aferente anului fiscal 2024. Este modul nostru de a spune „mulţumim” pentru contribuţia fiecăruia la un sistem fiscal sănătos!”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a instituţiei.

Ce beneficii au cei care solicită amnistia fiscală


Reamintim că a intrat în vigoare OUG prin care persoanele juridice și fizice pot beneficia de anularea mai multor datorii față de stat, în anumite condiții.

De exemplu, actul prevede anularea dobânzilor, penalităților și a tuturor accesoriilor aferente obligațiilor bugetare principale, restante la data de 31 august 2024 inclusiv, în cazul contribuabililor care datorează la această dată atât obligații bugetare accesorii, cât și obligații bugetare principale.

De asemenea, ordonanța prevede anularea dobânzilor, penalităților și a tuturor accesoriilor aferente obligațiilor bugetare principale cu scadențe anterioare datei de 31 august 2024 inclusiv, stabilite prin decizie de impunere emisă ca urmare a controlului fiscal, care este în curs de derulare la data intrării în vigoare a ordonanței de urgență.

****


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: