cursdeguvernare

marți

17 septembrie, 2024

logo-conferinte-curs-de-guvernare

OMS a declarat epidemia de mpox „urgenţă de sănătate publică de interes internaţional”

15 august, 2024

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat miercuri epidemia de mpox o urgenţă de sănătate publică de interes internaţional, cel mai ridicat nivel de alertă. Boala, cunoscută anterior sub numele de ”variola maimuţei”, s-a extins dintr-un focar de infecţie virală din Congo și s-a răspândit în ţările vecine, relatează Reuters.

Mpox este o boală virală care se răspândeşte de la animale la om, însă se poate transmite şi prin contact fizic direct cu o persoană infectată cu acest virus. Ea declanşează simptome similare gripei şi apariţia unor leziuni cutanate purulente.

Majoritatea cazurilor sunt uşoare, dar în anumite condiţii această boală poate ucide.


„Comitetul de urgenţă s-a reunit şi m-a informat că, în opinia sa, situaţia constituie o urgenţă de sănătate publică de interes internaţional. Am acceptat această recomandare”, a declarat directorul general al OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferinţă de presă.

Peste 14.000 de cazuri noi, în Africa, cu o tulpină nouă a mpox, în acest an

Procedurile prevăd că numai şeful OMS poate declara urgenţa de sănătate publică de interes internaţional, la sfatul unui comitet ad-hoc de experţi.

Mai mult de 14.000 de cazuri de infectare cu o nouă tulpină de mpox au fost detectate în Africa în acest an, conform declaraţiilor făcute de şeful OMS. Cel puţin 500 de persoane au murit în epidemia actuală, a mai susţinut el.


Epicentul epidemiei este Republica Democrată Congo, dar în ultimele săptămâni au fost raportate 90 de cazuri în ţările vecine.

****

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: