cursdeguvernare

vineri

18 octombrie, 2024

logo-conferinte-curs-de-guvernare

Infineon pregătește la București cel mai mare centru de cercetare pentru cipuri din sud-estul Europei

5 august, 2024

One United Properties a primit autorizația de construire a clădirii pentru viitorul centru de cercetare – dezvoltare al gigantul german Infineon, care va fi cel mai mare astfel de hub pentru cipuri semiconductoare din sud-estul Europei. La nivel global, compania își va reduce cu personalul cu 1.400 angajați și va reloca 1.400 de posturi în țări cu forță de muncă mai ieftină.

One Technology District va acoperi nevoile Infineon pentru o perioadă de 15 ani, începând cu anul 2026, când se va finaliza clădirea. Valoarea totală a contractului se ridică la 57 de milioane de euro (fără TVA) şi reprezintă unul dintre cele mai mari acorduri de preînchiriere înregistrate vreodată pe piaţa de birouri din ţara noastră.

Cu peste 500 de ingineri cu diplomă în cercetare și dezvoltare, Infineon este considerată cea mai puternică companie de semiconductori din România, cu competență în întregul ciclu de dezvoltare a produselor. Infineon România deține responsabilitatea de cercetare și dezvoltare în diverse segmente de produse ale Infineon.


Centrul de Dezvoltare din București a fost înființat în 2005 și a devenit unul dintre cele mai mari centre de cercetare și dezvoltare ale Infineon din Europa.

Infineon concediază 1.400 de angajați la nivel global și relochează alte 1.400 de posturi

Infineon este un lider global în semiconductori pentru sisteme de alimentare și Internet of Things (IoT).

Compania germană ocupă locul 1 în producția de semiconductori pentru sisteme de alimentare, este un inovator principal în domeniul sistemelor de alimentare și un partener tehnologic unic pentru soluții IoT inteligente, eficiente din punct de vedere energetic și sigure.

Infineon va desființa 1.400 de locuri de muncă la nivel mondial și va reloca alte 1.400 de posturi în țări cu costuri mai mici ale forței de muncă, ca parte a unui program de reducere a costurilor anunțat anterior, a declarat luni directorul general al producătorului german de cipuri, Jochen Hanebek.


Restructurările includ anularea câtorva sute de posturi la fabrica companiei din orașul Regensburg din sudul Germaniei, anunțată anterior.

„Excludem concedierile forțate în Germania”, a declarat directorul general Jochen Hanebeck după ultimele rezultate ale companiei.

Firma, care are aproximativ 58.600 de angajați în întreaga lume, și-a redus estimările privind veniturile anuale la aproximativ 15 miliarde de euro (16 miliarde de dolari), după ce le mai redusese deja de două ori.

Producătorul german de semiconductori, prezent și în România, a raportat vânzări dezamăgitoare în trimestrul mai – iunie 2024. Veniturile companiei au scăzut cu 9,5%, până la 3,7 miliarde de euro, în intervalul menționat față de aceeași perioadă a anului trecut. Rezultatul este și sub nivelul de 3,79 miliarde de euro așteptat de analiști.

Infineon se numără printre producătorii de semiconductori specializați în fabricarea tipurilor de cipuri utilizate în automobile, furnizorul devenind astfel foarte dependent de producătorii auto. Ca și STMicroelectronics și NXP Semiconductors, compania Infineon este afectată de încetinirea creșterii pieței de mașini electrice.

„Sunt foarte încrezător în motoarele de creștere structurală, dar în ceea ce privește ciclul pe diferite piețe, vizibilitatea în acest moment este scăzută. (…) Acesta este motivul pentru care suntem precauți”, a declarat Hanebeck în timpul unei confiențe cu investitorii.

****

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: