91 mil. ei alocate pentru salariile restante din centrele de vaccinare
miercuri

27 octombrie, 2021

91 de milioane de lei alocate pentru salariile restante ale personalului din centrele de vaccinare

16 septembrie, 2021

Personalul din centrele de vaccinare va primi curând salariile restante din lunile mai, iunie și iulie, după ce s-au transmis deschiderile de credite bugetare în sumă de 91.480.000 lei.

Neplata acestor sume a constituit unul dintre subiectele pe care au polemizat premierul Florin Cîțu și fostul ministru al Sănătății Ioana Mihăilă după ieșirea USR PLUS de la guvernare.

“Nu înţeleg cum s-a întâmplat ca Ministerul Sănătăţii să nu plătească centrele de vaccinare, oamenii sunt neplătiţi de vreo două luni de zile. Foarte bizar acest lucru… Eu vă spun că de fiecare dată când Ministerul Sănătăţii a cerut, a primit”, reproșa premierul.


“Faptul că astăzi vorbim de lipsa de resurse și neplata salariilor medicilor din centrele de vaccinare se datorează exclusiv iresponsabilității premierului Cîțu”, declara Ioana Mihăilă în conferința de presă organziată după ce și-a depus demisia din funcția de ministru al Sănătății.

Ea a explicat că l-a înștiințat pr Florin Cîțu de cel puțin două ori, printr-o adresă și printr-un memoriu, că bugetul ministerului pentru activități esențiale s-a epuizat.

De asemenea, MS a transmis Ministerului Finanțelor o HG pentru asigurarea de fonduri destinate vaccinului tetravalent, însă proiectul i-a fost returnat fără aviz.

Premierul i-a promis însă, de mai multe ori, că vor fi alocați bani la rectificarea bugetară.


Pentru a supraviețui până atunci, Ioana Mihăilă a explicat că, “din iunie până în august am făcut transferuri între mai multe programe pentru a putea asigura nevoile stringente ale pacienților”. “Am mutat banii pentru trimestrele III și IV pentru centrele de vaccinare (…) Prim-ministrul a avut detaliat necesarul de bani pentru fiecare capitol bugetar”, a adăugat ea, răspunzând altor acuzații ale premierului.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Însă nu orice permutare este permisă între capitolele gestionate de minister a mai spus fostul ministru: “Pentru personalul pentru vaccinare i-am spus că e nevoie de suplimentare. MS nu a putut redistribui fonduri din alte articole bugetare, pentru că Legea bugetului prevedea un plafon”.

 

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr