sâmbătă

22 iunie, 2024

16 iulie, 2020

Preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-in, premierul Canadei, Justin Trudeau, premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, şi alţi cinci lideri de stat au semnat o scrisoare deschisă prin care au cerut acces egal pentru tot globul la vaccinurile împotriva noului coronavirus.

Scrisoarea, intitulată „Comunitatea internaţională trebuie să garanteze un acces global egal la un vaccin COVID-19”, a fost publicată, miercuri, în Washington Post.

Grupul format din şefii de stat ai Coreei de Sud, Canadei, Etiopiei, Noii Zeelande, Africii de Sud, Spaniei, Suediei şi Tunisiei a solicitat altor lideri mondiali să se angajeze să contribuie la distribuirea echitabilă a viitorului vaccin anti-Covid-19, scrie Mediafax.


În acest moment se află în diferite etape de dezvoltarea aproape 200 de vaccinuri împotriva noului coronavirus şi că există speranţa că în curând unul sau mai multe dintre acestea se vor dovedi atât sigure, cât şi eficiente.

Cei opt lideri atrag atenția că există riscul ca accesul la aceste vaccinuri să crească inegalităţile în interiorul sau între ţări. De aceea ei cer distribuirea vaccinurilor în conformitate cu principii transparente, echitabile şi bazate ştiinţific.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: