miercuri

19 iunie, 2024

16 ianuarie, 2012

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti şi SMURD au acordat duminică seară, în Capitală, 59 de consultaţii pe durata protestului, 26 de persoane fiind duse la spital, iar doi jandarmi şi un civil au rămas internaţi, a declarat managerul SABI, dr. Alis Grasu.

„Dintre cel 26 de persoane care au fost duse la spital, trei au rămas internate. Doi dintre cei internaţi sunt jandarmi, iar a treia persoană este din rândul protestatarilor „, a precizat managerul SABI, citată de Mediafax.

Potrivit medicului, unul dintre jandarmi este internat la Spitalul de Urgenţă Florească în clinica de chirurgie plastică cu traumatism cranio-cerebral şi traumatism facial, iar al doilea a fost transferat de la Spitalul Universitar de Urgenţă la Spitalul de ORL Panduri, pentru o fractură de piramidă nazală şi o plagă care a fost suturată.


Protestatarul a rămas internat este la Spitalul Floreasca, el având fracturi la gambă dreaptă.

Proteste pașnice la care au participat peste 1.000 de oameni în Piața Universității au fost perturbate sâmbătă și duminică de grupuri organizate de tineri violenți, despre care presa a susținut că erau membrii ai unor grupări de suporteri ale echipelor de fotbal Steaua, Dinamo și Rapid.

Sute de presupuși ”ultrași” au aruncat cu pietre, sticle incendiare și petarde, fiind răniți jandarmi, manifestanți și jurnaliști.

Potrivit primarului General al Capitalei, Sorin Oprescu, grupurile violente au provocat distrugeri în cventrul Bucureștiului, între Piața Universității și Parcul Tineretului.


Trei filiale de bănci, magazine, o casă de schimb valutar, autoturisme au suferit distrugeri.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: